Collin Veijer op jacht naar punten in Qatar

10 maart 2024  

De ondergaande zon luidde twee spannende Moto3-kwalificatiesessies in op het Losail International Circuit, waarin Collin Veijer van het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3 Team probeerde de best mogelijke startpositie te bemachtigen voor de seizoensopener in Qatar. Vanaf startrij vier is er veel mogelijk voor de Nederlander.

De legendarische opening van het wereldkampioenschap, die bij kunstlicht verreden wordt, is iets speciaals voor elke coureur.  Maar als het lange en veelbelovende seizoen in Qatar begint, ligt de focus voor de coureurs uitsluitend op het zich laten gelden in het fel concurrerende veld van 26 rijders.

Collin Veijer kwam als tiende uit de twee gecombineerde trainingen op vrijdag en zaterdag en bevestigde deze positie uiteindelijk in Q2, waarin hij niet alleen helemaal alleen reed in de jacht op tijden en dus niet profiteerde van slipstreaming zoals veel anderen, maar ook belangrijk werk deed voor de 16-ronden tellende race op zondag dankzij een solide lange run. De 19-jarige Nederlander voert de vierde startrij aan voor de openingsrace, die zondag om 15.00 uur van start gaat. De rookie van vorig jaar hoopt op een goede start en een tempo waarmee hij de top 10 kan binnenrijden.

Collin Veijer P10 (Q2) – 2’03.249 (+0.973: “Na een gesprek met mijn teammanager Peter en mijn crewchief Stefan, ben ik wel blij met het kwalificatieresultaat, dit omdat we in Q2 veel betere prestaties hebben laten zien.  Ik denk dan ook dat we tevreden kunnen zijn gezien wat er vandaag, maar vooral gisteren is gebeurd. De crash heeft zeker niet geholpen wat betreft mijn zelfvertrouwen, maar we hebben het vanmiddag in Training 2 weer snel opgepakt. Ik ben daarnaast ook blij met de ronden die ik op eigen kracht heb gereden in de kwalificatie, en het tempo dat we er konden neerzetten was zeker ook niet slecht. Daarom denk ik dat we goed voorbereid zijn voor morgen. Laten we kijken hoe de race verloopt, maar mijn gevoel zegt dat we klaar zijn om aan de eerste race van het seizoen te beginnen.”