Hernieuwd RW-Idrofoglia Racing GP team klaar voor start van 2024 seizoen in Qatar

8 maart 2024  

Het nieuwe Grand Prix seizoen staat op het punt van beginnen. Met een nieuwe look is het RW-Idrofoglia Racing GP team klaar voor de start om de ontwikkeling van de afgelopen seizoenen met jonge talenten Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh in de Moto2 klasse voort te zetten. Zoals gebruikelijk begint het seizoen onder het kunstlicht van het Lusail International Circuit in Qatar.

Na een winterstop van iets meer dan drie maanden gaat het nieuwe Grand Prix seizoen alweer van start. Vanwege een grootschalige verbouwing stond het 5,38 kilometer lange Lusail International Circuit vorig jaar in november op de kalender, nu is het circuit traditiegetrouw weer de locatie waar het seizoen begint.

Met een nieuwe hoofdsponsor en nieuwe kleurstelling gaat het RW-Idrofoglia Racing GP team vol vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet. Nadat Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh in 2023 al meerdere keren hebben laten zien waartoe ze in staat zijn zal het doel komend seizoen zijn om daarop voort te bouwen en de volgende stap te maken in hun ontwikkeling. De Moto2 klasse blijft weliswaar de zwaarst bevochten raceklasse ter wereld maar het team en de rijders zijn uiterst gemotiveerd en geprepareerd om de uitdaging aan te gaan.

Barry Baltus: “We hadden vorige week een goede test in Jerez en nu zijn we eindelijk in Qatar om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Een paar maanden geleden waren we ook al in Qatar dus de herinnering is nog vers. We moeten afwachten wat de omstandigheden op het circuit zijn maar het zal sowieso heel anders zijn met de nieuwe banden. Ik verwacht veel van dit seizoen en met deze nieuwe kleuren heb ik er heel veel zin in.”

Zonta van den Goorbergh: “Na een korte winter staan we weer op het punt om te beginnen met het nieuwe Moto2 seizoen. De motor ziet er heel goed uit en we zijn er zeker klaar voor. De tests zijn goed verlopen en met name tijdens de IRTA test in Jerez hebben we drie goede dagen gehad, daardoor komen we met een heel goed gevoel naar Qatar. Het is altijd even afwachten hoe het circuit erbij ligt vanwege het stof maar hoe dan ook zullen we ons uiterste best doen om het nieuwe seizoen op de juiste manier te beginnen.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “We staan alweer voor een nieuw Grand Prix seizoen en het voelt alsof we sinds de laatste race van 2023 niet zo lang thuis zijn geweest. Met name het terugkeren naar Qatar is een beetje vreemd omdat we daar een paar maanden geleden nog geracet hebben. We hebben ter voorbereiding twee tests gehad, waarbij de eerste in Portimão in het water viel en we niet veel konden doen. Daarentegen verliep het vorige week in Jerez heel goed waar beide rijders hebben laten zien dat ze gedurende de winter heel hard gewerkt hebben. Het resultaat na die drie dagen was heel positief maar we weten dat testen wat anders is dan racen, toch verwacht ik een sterk begin van het seizoen.

Tijdens de winter zijn bepaalde zaken veranderd rondom het team. Zo is onze partner Idrofoglia de nieuwe hoofdsponsor geworden, een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in agrarische beregeningsinstallaties. Vorig jaar zijn we samen begonnen en dit jaar breiden we dat partnerschap uit, daar zijn we heel trots op.

Vooruitkijkend naar de race in Qatar verwacht ik meer dan de race van vorig jaar, we scoorden toen geen punten. Gezien de voorbereiding die we gehad hebben verwacht ik komend weekend een flinke stap te maken.”