CFS kampioenschap Saint-Léger-de-Balson

13 december 2023  

Afgelopen zondag hadden Jeremy en Damien Knuiman de 5e wedstrijd van het CFS kampioenschap in Saint-Léger-de-Balson op de planning staan.

Omdat Damien de afgelopen twee wedstrijden had gewonnen staat hij als leider in de tussenstand van het kampioenschap, dat betekende dat Damien met de rode nummerplaten moest rijden. Hierdoor mocht hij ook als eerste een plekje achter het startlint uitzoeken.

Damien was redelijk goed weg met de start en kwam als 5e rijder de eerste bocht door, al snel wist Damien in de eerste ronde naar de tweede plaats toe te rijden en ging achter de leider van de wedstrijd aan. Rustig bouwde hij zijn race op en na 20 minuten wedstrijd wist Damien de leider te passeren en sloeg direct een gaatje van 15 seconden. Na de geplande pitstop na 40 minuten wedstrijd kon Damien zijn ritme goed vast houden en bleef de voorsprong vergroten. Uiteindelijk wist Damien te winnen met 1 minuut en 30 seconden voorsprong. Dit was een erg goed resultaat voor Damien. Drie race-overwinningen achter elkaar. Hij wist hierdoor ook zijn leiding in het de tussenstand van het klassement te verstevigen en behoudt de roden platen voor de volgende wedstrijd.

Door afwezigheid in de eerste vier wedstrijden van het kampioenschap en het uitvallen vorige week  in Hossegor, moest Jeremy als 44e rijder oprijden na de start. Helaas door het kleine startterrein moest Jeremy op de 2e rij aansluiten direct achter de wedstrijdfavorieten.

Jeremy had een redelijke start en kon alle valpartijen voor hem ontwijken en kwam de eerste ronde op een 25e plaats door. Jeremy kon goed zijn ritme pakken en kwam na een paar ronden al op een 15e plaats door, daarna had Jeremy een valpartij waarbij hij een paar posities verloor. Hierdoor raakte hij uit zijn ritme en viel het niet mee het gewenste tempo te rijden. Gelukkig kwam de eerste pitstop en deze verliep goed voor Jeremy. Er werd getankt en het stuur en de handels werden weer recht gezet. Gelukkig verloor hij hierdoor bijna geen tijd.

Jeremy wist na de pitstop zijn ritme weer goed op te pakken. Hierdoor kon hij meerdere plaatsen goedmaken op de modderige baan. Het was heel moeilijk de achterblijvers te ontwijken die door de modder alle kanten over de baan heen slingerden, hierdoor had Jeremy ook nog een aantal keren een valpartij met achterblijvers en verloor hij weer een positie. Aansluitend kwam de tweede pitstop en lag Jeremy op een 10e plaats. De pitstop verliep goed, maar helaas werd in de ronde na de pitstop de wedstrijd afgelast vanwege de slechte toestand van de baan door de vele regen en het vlug stijgende grondwater en werd Jeremy afgevlagd op een 12e plaats. Gelukkig een mooi resultaat voor hem. Jeremy zelf was iets minder tevreden wat hem als sportman siert. Wel een bevestiging voor hem dat hij zich met de beste zandrijders kan meten.

Nu gaan de jongens zich voorbereiden op de wedstrijd in Grayan die in januari plaats zal gaan vinden.