Damien Knuiman wint de derde wedstrijd van het Frans zandkampioenschap in Loon Plage

2 november 2023  

De start opstelling voor deze wedstrijd werd bepaald op de stand van het kampioenschap en daarom mocht Damien als tweede een plek achter het lint uitzoeken. Damien kwam goed weg bij de start en kwam als vierde door de eerste bocht. Damien was agressief en kon direct na de tweede bocht de derde plaats overnemen.


Na één ronde kwam Damien door op een tweede plaats, helaas door een klein valpartijtje moest Damien de tweede plek afgeven en kon weer verder op de derde plek, maar in dezelfde ronde veroverde Damien weer zijn tweede plek terug en kon goed zijn ritme rijden.
Elke ronde snoepte hij een paar seconden van de voorsprong van de leider in de wedstrijd af om vervolgens de aansluiting te realiseren. Na een half uur kon Damien de leider van de wedstrijd passeren en kon direct een voorsprong realiseren. Na 45 minuten wedstrijd vond de pitstop plaats die vlekkeloos verliep. Benzine, drinken en een nieuwe bril en hij was weer onderweg, Damien bleef goed in zijn ritme zitten en vergrootte zijn voorsprong alleen maar uit, tot ca. 2 minuten.


In het laatste half uur van de wedstrijd consolideerde hij de voorsprong en wist de wedstrijd te winnen. Dit was een goed resultaat voor Damien en zijn eerste overwinning in deze klasse op de 250cc viertakt. Damien is zich nu aan het voorbereiden op de volgende race.