Damien Knuiman derde in Frans zandkampioenschap Magescq

23 oktober 2023

Damien Knuiman is gisteren in de tweede wedstrijd van het Frans kampioenschap juniors 250 in Magescq op het podium geëindigd.

Na het behalen van de Nederlandse titel 125CC op 30 september was er even radiostilte. Dit had te maken dat de samenwerking met het Stirlings Racing Team per direct gestopt is wegens verschil van inzichten. Een en ander wordt achter de schermen verder afgerond.

Op de achtergrond werd er hard gewerkt om een goede 250CC machine voor Damien klaar te maken. Vanaf begin oktober is hij gaan rijden op deze motor en had 7 en 8 oktober direct de eerste wedstrijd van het Franse zandkampioenschap die hij met 3 mooie tweede plaatsen afsloot.

De week erop 14 oktober was de befaamde strandrace in Lemmer waar Damien met twee vierde plaatsen de derde plaats in totaaluitslag binnenhaalde

.
Afgelopen weekend was de tweede wedstrijd van het Franse zandkampioenschap in Magescq. Deze wedstrijd duurde anderhalf uur met een verplichte pitstop voor benzine

.
Na een matige start kwam hij op een twaalfde plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd vocht hij zich terug naar een tweede plaats. Na 1 uur wedstrijd vond hij de aansluiting bij de leider maar door een klein foutje kwam hij ten val en dat duurde erg lang omdat hij met zijn been vast onder de motor lag. Door deze valpartij verloor hij helaas de aansluiting bij de leider en zijn tweede plaats. In de rest van de wedstrijd heeft hij alles gegeven en kwam hij als derde over de finish. Hij zat op de finish slechts drie seconden achter de twee kopmannen.

Jeremy kreeg 16 oktober groen licht van de doctoren om zijn trainingen te hervatten, dat hoefden ze geen twee keer te zeggen en is vanaf toen regelmatig op de motor te vinden. Afgelopen weekend zaterdag en zondag werkte hij een trainingsprogramma af in het noord Franse Loon-Plage