Damien Knuiman start Naseizoen sterk

7 september 2023  

Stirlings Racing Team rijder Damien Knuiman zet zijn sterke optreden van het voor seizoen voort, tijdens de vakantie periode werden er enkele trainingen in Spanje en zuid Frankrijk afgewerkt dit was noodzakelijk om zijn wedstrijd ritme te behouden omdat er direct na de vakantie de wedstrijd in Boekel op het programma stond. Afgelopen weekend was er al de tweede wedstrijd in Emmen meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap KNMV.

Tijdens de tijdtraining in Boekel kon Damien goed zijn ritme vinden op de baan en kon hij direct een eerste tijd neerzetten. Enkele rondes erna verbeterde hij zijn tijd nogmaals maar zijn directe concurrent in het kampioenschap verbeterde deze tijd in de laatste ronde van de tijdtraining en Damien moest genoegen nemen met de tweede tijd in deze tijdtraining.

In de eerste manche was Damien goed weg en kon hij de wedstrijd als vijfde rijder beginnen. In het begin van de wedstrijd kon Damien goed zijn snelheid vinden maar het passeren van de concurrenten viel niet mee, gaandeweg de manche kon hij doorstoten naar de tweede plaats in de wedstrijd, met nog twee ronden te gaan vond hij de aansluiting bij de leider in de wedstrijd en werd de aanval ingezet, dit lukte en Damien kon bij het ingaan van de laatste ronde de leiding in handen nemen, wiel aan wiel kwamen ze over de finish in het voordeel van Damien. Door het slechte weer en het overtrekkende onweer en bliksem werd de tweede manche afgelast.

Afgelopen weekend werd er gereden in Emmen. In de vrije training kon Damien lekker de baan verkennen en goed zijn ronde rijden. Goed aanvallend begon hij de tijdtraining en wist gelijk de snelste tijd te noteren, drie rondes later verbeterde hij opnieuw zijn tijd met ruim 1,5 seconden, wat resulteerde in de eerste plaats in deze tijdtraining

In de eerste manche was Damien goed weg met de start, maar hij kwam helaas in de eerste bocht, door een eigen foutje, ten val en hij kwam in botsing met een andere rijder. Dit kostte Damien veel tijd, en hij begon met een achterstand aan de race, echter kwam Damien sterk terug. Hij wist zijn ritme te pakken en steeds wat plaatsjes vooruit te vechten. Hij kwam uit op een 3e plek, maar was zelf niet tevreden met het resultaat. Maar gezien de grote achterstand waarmee hij de race begon en zelfs nog enkele punten voor de tussenstand van het kampioenschap kon goed maken en was hij achteraf toch wel tevreden.

In de tweede manche was Damien minder goed weg en begon de wedstrijd op de vijfde positie, hij kon gelijk de aansluiting vinden bij de leiders in de wedstrijd en wist ronde na ronde een plaatsje goed te maken, het gevecht om de eerste plaats in de wedstrijd was erg spannend want de leider in de wedstrijd gaf zich niet zomaar gewonnen, uiteindelijk wist Damien deze wedstrijd toch te winnen en ook de dag overwinning naar zich toe te trekken.

De volgende race is over twee weken in Lelystad en daar gaat hij zich nu op voorbereiden. Jeremy is genoodzaakt om nog even rust inlassen i.v.m. zijn schouder blessure, en moet helaas nog even wachten om de draad weer op te pakken.