Van Loon groeit in wedstrijd met 4e tijd als afsluiting

22 juli 2023  

In de afgelopen twee dagen hebben Erik van Loon en Hein Verschuuren een stijgende lijn laten zien tijdens de Baja Aragon. Tijdens de proloog zijn er kleine probleempjes met de Can-Am, maar gaandeweg de rally wordt het steeds beter. De vierde tijd op de laatste proef vormt de kers op de taart en zorgt ervoor dat Van Loon met een goed gevoel naar huis gaat.

“Ik kan het nog,” zegt Van Loon. “Het is zo fijn om te zien hoe het loopt als alles een beetje meezit. Het was een moeilijke rally met veel concurrentie. Doordat we tijd verloren op de proloog moesten we een inhaalslag maken. Tijdens de eerste proef hadden we last van stof en een leeglopende band waardoor we minder ver naar voren kwamen dan we hoopten. Toch sloten we de eerste dag als 9e af, dus dat was nog best prima.”

Vandaag loopt de Can-Am goed en ook de samenwerking in de auto is als vanouds. “In het begin was er heel veel stof, maar het liep eigenlijk prima in de ochtend. We reden de 7e tijd, maar we gingen er tijdens de lange proef vanmiddag eens goed voor zitten. Het ging echt top! Hein heeft goed genavigeerd, de auto was geweldig en als we dan zonder tegenslag kunnen rijden dan word ik dus 4e. Een heel erg mooie afsluiting van de rally, uiteindelijk finishen we algemeen als 7e en daarmee ben ik zeer tevreden.”