Afgelopen weekend hadden de MX Rookies de ONK in Eersel op de planning staan.

15 juli 2022  

Damien reed zijn tijdtraining met een goed ritme, hij verbeterde telkens elk rondje waarin hij probeerde een tijd te zetten wat uiteindelijk resulteerde in een mooie 5e plaats, hiermee kon Damien een goede startplek uitzoeken.

De eerste manche had Damien een redelijke start rond de 7e plaats, in de eerste bocht reed Damien het verkeerde spoor, een spoor waarin andere rijders vast stonden, hierdoor moest hij gelijk veel plaatsen toegeven, iets wat hem extra motiveerde om nog beter zijn best te doen. Na veel inhalen en mooi strijden met andere deelnemers kwam Damien op een mooie 5e plaats uit in de eerste manche.

In de tweede manche had Damien een slechte start en kon niet goed zijn ritme vinden en het was voor hem moeilijk om naar voren te rijden. Toen hij uiteindelijk aansloot bij het groepje van rijders 4 t/m 8 kon hij geen aanval uitvoeren om deze posities te verbeteren en kwam Damien op een 8e plaats uit in de tweede manche. Totaal van de dag kwam Damien op een 7e plaats uit met een ex aequo punten aantal met de rijders van plaats 5 en 6.

In de voorgaande week was Jeremy druk met het herstellen van zijn knie die hij het weekend ervoor verdraaid had in Lelystad. Niet 100% fit maar toch ging hij het proberen.

In de tijdtraining was de baan nog erg vlak en snel en moest Jeremy nog wat vertrouwen krijgen in het rijden. Dit resulteerde uiteindelijk in een 8e tijd.

In de eerste manche had Jeremy een slechte start en kwam hij de eerste ronde door op een 15e plaats. In het begin moest Jeremy eerst wat in zijn ritme komen, maar kon daarna goed doorzetten en reeds erg sterk naar voren toe. Hij wist na de hele manche voor elke plaats gevochten te hebben op een 4e plaats over de finish te komen.

In de tweede manche had Jeremy een slechte start en kwamen andere rijders voor hem in de tweede bocht ten val, waardoor hij zo goed als laatste moest vertrekken. Jeremy hield meteen een hoog tempo aan en wist heel snel naar voren te komen door het veld, waarbij hij met het ingaan van de laatste ronde op een 5e plaats kwam te rijden. In deze laatste ronde wist Jeremy nog de 4e en 3e man te passeren, waardoor hij deze manche op een 3e plaatst wist te finishen en voor 4e overall op deze dag.

Beide Rookies gaan komend weekend van start op de Zwarte Cross, waarbij Damien op vrijdag zijn wedstrijd heeft en Jeremy op zaterdag.