Matig weekend voor MX Rookies ONK Lelystad Jeremy Knuiman

7 juli 2022  

In de training en de aansluitende tijdtraining kon Jeremy zijn ritme redelijk vinden. Na een aantal ronden wist hij een nette 4e tijd neer te zetten. Deze tijd kon hij niet meer verbeteren en zakte hij op het einde van de training terug naar een 5e tijd en mocht hij als 5e een startplek kiezen.

In de eerste manche had Jeremy een hele slechte start, Omdat de baan erg éénlijnig was en de snelheid heel hoog lag was het zeer moeilijk om in te halen. Toch wist Jeremy een goed continu tempo te houden en zich nog te verbeteren om uiteindelijk naar een 8e plaats te rijden.

In de tweede manche had Jeremy een redelijke start. Helaas kwam een rijder voor Jeremy ten val en kon hij deze niet meer ontwijken, waardoor hij als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Hierbij verdraaide hij zijn knie waarvan hij de hele tweede manche hinder ondervond. Hij moest flink door de pijn heen bijten. Toen hij op de 10e plaats reed moest hij wat tempo verminderen vanwege zijn pijnlijke knie, maar toch heeft hij de 10e plaats vast weten te houden en is hij op deze plaats gefinisht.

Een iets opgerekte knieband en wat vocht in de knie blijkt het euvel, dus met wat rust hopen we deze week dit opgelost te krijgen, zodat Jeremy zondag in Eersel weer aan de start kan verschijnen.

MON MX2 Inters Damien Knuiman

In Berghem kwam Damien aan de start met zijn 125cc in de gemengde MX1/MX2 klasse. Dit om wedstrijdritme op te doen voor de komende wedstrijden. Van te voren wetende dat dit alleen is om ervaring op te doen. Na een moeilijke tijdtraining op het zware zandcircuit van Berghem kwam hier slechts een 23e plaats uit.

De eerste manche ging gelukkig een stuk beter dan de training en kon hij goed zijn ritme vinden. Hij vocht vanaf achteraan het veld naar een mooie 17e plaats terug als eerste 125cc rijder tussen de 250 en 450cc rijders.

De tweede manche was Damien nog meer gemotiveerd om het beter te doen dan in de eerste manche. Hij heeft de gehele manche zijn huid duur verkocht om uiteindelijk een mooie 14e plaats overall te behalen. In de MX2 250cc klasse waarin hij gekwalificeerd werd, betekende dit een 4e plaats in de einduitslag. Iets waar hij zeker tevreden mee was.

Komende zondag zal ook Damien deelnemen bij de KNMV wedstrijd in Eersel voor het Open Nederlands Kampioenschap