Opnieuw een top drie plaats voor Ivano van Erp in EMX125 of Garda

1 november 2021  

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft in de voorlaatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Italiaanse Arco di Trento opnieuw een top drie plaats weten te behalen. Van Erp kende een moeilijke eerste manche waarin hij niet verder kwam dan een zestiende plaats. In de tweede manche stelde hij orde op zaken en wist hij op een sterke tweede plaats over de finish te komen

Op zaterdag werd de laatste van drie wedstrijden op het circuit van Arco di Trento verreden. Ivano voelde zich tijdens de eerdere wedstrijden goed thuis op deze baan en begon ook op zaterdag sterk aan de dag door in de tijdtraining een tweede tijd in zijn groep neer te zetten.

Van Erp begon met veel motivatie aan de eerste manche. Helaas kreeg hij bij de start van de eerste manche een tegenslag te verwerken want hij kwam ten val en moest vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Alles gevend om te proberen plaatsen winst te boeken, kwam hij tijdens de wedstrijd nog twee keer ten val waardoor er niet meer in zat dan een zestiende plaats.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er vele malen beter bij. Na een goed verlopen eerste ronde kwam hij op een tweede plaats voorbij start/finish. Hij had een goed ritme in handen en werkte een constante wedstrijd af waarin hij op een goede tweede plaats over de finish wist te komen.

Met een 16-2 in de manches eindigde hij op een achtste plaats in het dagklassement en staat op een vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Volgende week dinsdag wordt de laatste wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap verreden in het Italiaanse Mantova!

Daguitslag EMX125 Arco di Trento:

1 Lucas Coenen 50 Pnt

2 Karlis Alberts Reisulis 42 Pnt

3 Bobby Bruce 38 Pnt

4 Valerio Lata 31 Pnt

5 Alexis Fueri 31 Pnt

8 Ivano Van Erp 27 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Valerio Lata 299 Pnt

2 Bobby Bruce 277 Pnt

3 Kay Karssemakers 241 Pnt

4 Lucas Coenen 237 Pnt

5 Ivano Van Erp 221 Pnt