Moeiljke seizoenstart voor MX Rookies

23 juni 2021

Op zondag 20 juni stond de eerste ONK motorcross wedstrijd van het seizoen op de agenda in Arnhem.

In de tijdtraining kon Damien moeilijk zijn ritme vinden op de baan en kwam na een paar ronden aangezet te hebben uit op een 20e plaats.

In de eerste manche schoot Damien uit het hek en leek het er naar uit te zien dat hij een goede start had, maar kwam in de eerste bocht in aanraking met andere rijders en kwam hard ten val met meerdere rijders. Hierdoor zat een voetsteun van een andere motor vast in Damien z’n helm en kreeg Damien benzine in zijn mond en gezicht. Toch weer opgestaan en verder gereden, maar na een paar rondjes was het beter voor Damien om te stoppen om zich voor te bereiden op de tweede manche.

De tweede manche had Damien een redelijke start rond plaats 15. Hij had een paar moeilijke eerste ronden, waarbij hij zijn ritme niet kon vinden en viel hij terug naar een 22e plaats. Daarna ging het elke ronde steeds beter, waardoor hij toch nog op een 17e plaats is geëindigd. Damien heeft veel meegemaakt door deze valpartij, waar hij gelukkig zonder ernstige verwondingen vanaf kwam. Van enkele kneuzingen, blauwe plekken en stijfheid is hij nu herstellende.

Zijn Arai helm heeft hem van erger doen voorkomen en inmiddels is deze ook vervangen. Van deze dingen leer je natuurlijk ook weer.

Momenteel is hij zich aan het voorbereiden op de eerste EMX dit weekend in het Engelse Matterley Basin, waarbij het doel is om zich te kwalificeren voor de wedstrijd.

Jeremy kon in de tijdtraining al snel zijn ritme vinden, maar in de eerste ronde van de tijdtraining kwam er een andere rijder hard ten val en volgde de rode vlag. Na lang wachten konden ze weer gaan rijden en hadden ze een ronde vrij rijden en de tweede ronde meteen tijdtraining. Jeremy zorgde dat hij als eerste de baan in kwam en had hij de hele ronde vrij baan tot de laatste twee bochten, waar een groep van 10 man zeer rustig reed en Jeremy achteraan moest aansluiten. Hierdoor kon hij geen goede tijd noteren. Daarna nog meerdere keren geprobeerd een goede tijd te zetten, maar dat lukte niet door de drukte op de baan. Hieruit kwam uiteindelijk een 16e tijd.

De eerste manche had Jeremy een zeer slechte start en was hij betrokken bij een valpartij in de eerste bocht, waarbij Jeremy helemaal van achteraan moest komen. De eerste 10 min van deze manche verliepen stroef, maar daarna kreeg Jeremy zijn goede ritme te pakken en reed zich goed naar voren. Uiteindelijk finishte Jeremy deze manche alsnog op een 14e plaats.

De tweede manche had Jeremy een redelijke start op plaats 15. Hij had al snel het goede ritme te pakken en verschalkte elke ronde een paar rijders, maar kwam na 5 ronden ten val en moest weer achteraan beginnen. Vanaf plaats 32 hervatte hij de race en boenderde door het veld naar voren om uiteindelijk op een nette 13e plaats te eindigen. In de totaal uitslag werd hij 11e overall.

Ook Jeremy is zichzelf klaar aan het stomen voor de EMX 250cc in Engeland dit weekend, waarbij ook voor hem geldt, kwalificeren voor de race!