Uitstekende voorbereiding voor Yamaha R3 bLU cRU Cup en Academy rijders

23 april 2021  

De organisatie van de Yamaha R3 bLU cRU BeNeLux kan terugkijken op een uitstekende voorbereiding op het seizoen 2021. De Yamaha R3 bLU cRU Cup kwam in actie samen met de Yamaha R3 bLU cRU Academy rijders tijdens tweedaagse tests in Hockenheim en Oschersleben.

Voordat de organisatie naar Duitsland afreisde voor de tests, was er eerst nog de officiële aftrap van de Yamaha R3 bLU cRU Academy tijdens de KNMV testdag van donderdag 8 april op het TT Circuit Assen. Ondanks de kou konden Academy rijders Jef Van Calster, Mia Rusthen, Luuk de Ruiter en Oliver Svendsen veel waardevolle trainingsmeters maken en de updates van de door Ten Kate Racing Products geprepareerde Yamaha R3 motoren testen. Deze vier rijders komen in het seizoen 2021 uit in de Supersport 300 klasse van het Duitse IDM kampioenschap en worden begeleidt door coaches Scott Deroue en Dennis Koopman.

De Academy rijders kwamen een week later samen met de BeNeLux en Duitse rijders van de Yamaha R3 bLU cRU Cup in actie op het circuit van Hockenheim. Dit was voor de nieuwe versie van de R3 Cup de eerste officiële test in 2021. Een week later stond er opnieuw een tweedaagse test gepland, deze keer op het circuit van Oschersleben. Tijdens deze trainingsdagen werd het tempo flink opgeschroefd bij zowel de BeNeLux rijders van de R3 Cup als bij de vier Academy rijders.

De eerste ronde van de Yamaha R3 bLU cRU Cup en het IDM Supersport 300 kampioenschap die gepland stond van 30 april t/m 2 mei op de Lausitzring is vanwege de coronasituatie geannuleerd. De Yamaha R3 bLU cRU Cup rijders hebben in het eerste weekend van mei een vervangende test op het TT Circuit Assen. De eerste ronde van het seizoen 2021 staat nu gepland van 21 t/m 23 mei op het circuit van Oschersleben.

Joey Litjens [Yamaha Racing bLU cRU BeNeLux coördinator]: “Met vijf testdagen voor de Academy rijders en vier testdagen voor de Cup rijders hebben we een super positieve start van het seizoen gehad. Ik wil de KNMV bedanken voor de mogelijkheid dat we 8 april met onze Academy rijders konden testen in Assen. Het was vervolgens qua coronamaatregelen een serieuze uitdaging om in Duitsland te kunnen trainen, maar ik wil alle rijders en hun ouders/begeleiders bedanken voor hun professionele instelling hierin. Tijdens de testdagen zagen we gelijk al hoe waardevol onze nieuwe structuur is. De verbinding tussen de Academy en Cup rijders kwam gelijk tot stand, waardoor er veel van elkaar geleerd kon worden. Ik was ook erg onder de indruk van de snelheid van de rijders tijdens de laatst test in Oschersleben. Dat belooft veel goeds voor de wedstrijden! We gaan in de komende maand de puntjes op de i zetten, zodat we perfect voorbereid aan het eerste raceweekend kunnen beginnen.”