Mooie resultaten voor MX Rookie Jeremy Knuiman

2 mei 2019

Afgelopen zaterdag tijdens de Benelux Cup in Genk België reed Jeremy een geweldig goede wedstrijd in de MX2 Jeugd klasse. Tussen 250cc twee- en viertakten behaalde hij twee derde plaatsen met zijn 125cc Harley Davidson.

Door de hevige regenval van vrijdag op zaterdagnacht was de baan behoorlijk glad, maar goed berijdbaar. In de tijdtraining werd een mooie derde plaats neergezet. In de eerste manche was de start matig, maar van een 18e positie wist hij in 20 minuten tijd op te klimmen naar een derde plaats.

De tweede manche startte Jeremy binnen de top 10 en reed in twee rondes naar de derde plaats. Nummer één en twee reden op een 250cc viertakt en kon Jeremy met zijn 125cc hier net geen aansluiting bij krijgen. Totaal een mooie derde plaats op het podium. Omdat Jeremy twee keer de beste Nederlander was en deze wedstijd meetelde voor het Nederlands kampioenschap bij de MON ging Jeremy hier met de meeste punten naar huis.

Op zondag de ONK motorcross van de KNMV in Lelystad. Op de mooie baan met harde ondergrond werd er gestreden tot op de laatste meter. De tijdtraining verliep lekker en kon Jeremy een mooie tiende tijd noteren. Dat iedereen aan elkaar gewaagd was bleek wel, aangezien de top 10 binnen twee seconden genoteerd stond. Start van de eerste manche was slecht, vanuit het middenveld heeft Jeremy zich opgewerkt naar een 14e plaats.

De tweede manche begon Jeremy als 20e. Door strak en agressief te rijden klom hij op tot een elfde plaats. In de laatste ronde vond hij aansluiting bij de top 10 en wist op ultieme wijze in de laatste 200m nog twee rijders te passeren en de manche op een mooie negende plaats af te sluiten.

Op maandag zag hij eruit als een heuse Dalmatiër. De stenen van Genk en de harde klonten klei van Lelystad gaven hem wel honderd blauwe plekken op zijn lichaam. Komend weekend zal Jeremy deelnemen aan de tweede Dutch Masters of Motorcross in Axel.

MX Rookie Damien moest afgelopen maandag voor controle naar het ziekenhuis. Hierop werd besloten dat op 8 mei a.s. het pinnetje uit zijn sleutelbeen verwijderd zal worden. Zodra de wond dan voldoende genezen is, zal hij de trainingen weer kunnen hervatten.