Winst voor MX Rookie Jeremy

25 april 2019  

Afgelopen zaterdag tijdens de MX2 MON Jeugd wedstrijd in Well was Jeremy Knuiman oppermachtig.

In de training liet hij al zien dat hij het erg naar zijn zin had op dit circuit, dat bijgenaamd de ‘hell van Well’ heeft. Na de start van de eerste manche, waarbij een derde plaats werd ingenomen wist hij de twee op een volgende rondes door te stoten naar de leiding. De twee aansluitende rondes was er nog een klein gevecht gaande om vervolgens met een voorsprong van ruim 10 seconden winst te halen.

De tweede manche op een tweede plaats gestart en in de eerste ronde de eerste plaats veroverd om vervolgens weer een grote voorsprong op te bouwen om wederom met een tiental seconden voorsprong te winnen.

Zondag werd er deelgenomen in de Open Gastenklasse in Grevenbroich Duitsland. Dat dit moeilijker zou worden dan de dag ervoor was bekend, want met een 125cc tweetakt rijden tegen twee- en viertakt motoren met grotere cilinder inhoud is gewoon moeilijk.

In de tijdtraining een mooie 14e plaats veroverd. De eerste manche een moeilijke start en op plaats 22 begonnen aan de wedstrijd. Hard geknokt om uiteindelijk op een 12e plaats te eindigen. Wel mooi de eerste 125cc in dit veld. De tweede manche wederom een moeizame start en in de opmars naar voren boven op een gevallen rijder gereden met als gevolg zelf een flinke valpartij. Even alle lucht uit de longen en zwart voor de ogen. Toen de strijd hervat werd bleek dat dit een onmogelijke opgave was en werd er wijselijk besloten om deze manche niet verder uit te rijden, dit om zichzelf te sparen voor het komende weekend.

Dit weekend zal er zaterdag bij de Benelux Cup in Genk België gereden worden en zondag de ONK wedstrijd in Lelystad. Beide wedstrijden hebben hun harde ondergrond. Hierop heeft Jeremy zich deze week goed voorbereid