Dubbelslag voor Ivano van Erp in EMX85 in Lommel

23 april 2019  

Yamaha Europe-rijder Ivano van Erp heeft de tweede selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West in het Belgische Lommel weten te winnen. Van Erp wist in beide manches al in een vroeg stadium de koppositie in handen te nemen en bouwde een voorsprong op. De crosser uit Oss had het onder controle en zette zowel de eerste als de tweede manche naar zijn hand.

Ivano liet in de trainingen en de kwalificatie al zien dat hij zich goed thuis voelde op het zware zandcircuit. Hij was het snelste in de trainingen en ook in de kwalificatieheat ging hij op zijn 2Fast Motorsport geprepareerde Yamaha in een hoog tempo rond over de baan en verzekerde zich hiermee van de pole position.

Op zaterdagavond werd de VMT Suspension nog wat bijgesteld en dit zorgde ervoor dat alles perfect in orde was om zondag optimaal te scoren. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Ivano op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk zette hij de aanval in en wist gelijk de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Ivano hield het tempo strak en wist een voorsprong op te bouwen ten opzichte van de concurrentie. Dit zorgde ervoor dat hij het tweede deel van de wedstrijd op gecontroleerde wijze uit kon rijden en de manchezege kon pakken. Voor Ivano was dit zijn allereerste manchezege in EMX85 wedstrijd uit zijn carriere.

Ook in de tweede manche zat Ivano er goed bij na de start en kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. De Yamaha Europe ondersteunde rijder ging gelijk in de aanval en wist door te stoten naar de koppositie. Ronde na ronde wist hij zijn voorsprong te vergroten en won zo ook de tweede manche.

De volgende wedstrijd van Ivano is het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Lelystad, een wedstrijd die aankomend weekend op het programma staat.

Press Release: Oss, 22-04-2019