Yamaha-rijder Ivano van Erp zegeviert in ONK 85cc in Mill

25 maart 2019  

Ivano van Erp van het IVE 432 Yamaha MX team heeft de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Mill weten te winnen. Van Erp wist op zijn Yamaha een sterke eerste manche te rijden en kwam als winnaar over de finish. In de tweede manche had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen maar vocht door en kwam ondanks een valpartij toch nog op een tweede plaats over de finish. Dit was voldoende voor de eindzege in Mill.

De opkomst was groot waardoor er in twee groepen getraind moest worden. Ivano was ingedeeld in de tweede groep en slaagde erin om een hele snelle tijd neer te zetten waarmee hij de pole position pakte. Hiermee verzekerde hij zich van een goede startplaats voor in beide manches.

 

In de eerste manche pakte de crosser uit Oss op zijn 2 Fast Motorsport geprepareerde Yamaha een hele goede start en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval en wist tijdens de eerste ronde de leiding in de wedstrijd over te nemen. Ivano controleerde vanaf dat moment de wedstrijd en kwam als winnaar over de finish.

Ook in de tweede manche zat hij er goed vooraan bij na de start en wist al snel de leiding in de wedstrijd over te nemen. Op het loodzwaar geworden circuit kon hij op zijn Yamaha machine niet gelijk lekker in zijn ritme komen waardoor hij een positie prijs moest geven en terug viel naar een tweede plaats. Zoekend naar het juiste ritme kwam Ivano ook nog even ten val maar de kleine Ossenaar wilde absoluut voor de dagzege gaan en kwam op een tweede plaats binnen.

Met een 1-2 in de manches pakte Ivano de dagzege in Mill. De volgende wedstrijd van Ivano is de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Noord/West in Slowakije. Deze wedstrijd zal plaats vinden op zondag 7 april.