Race 2: Walraven pakt wederom winst tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen

29 april 2018  

De vrijdag voor de race heeft Nigel nog kunnen testen tijdens een CRT dag. Helaas tijdens het rijden merkte Nigel dat er iets goed mis was met de motor. In Meeuwenmeer wist Nigel het zeker, dit is niet goed, en trok de koppeling in. Nadat de baco’s zich over hem ontfermd hadden en Nigel én motor weer terug in de box kwamen werd de diagnose gesteld… een mechanisch probleem wat helaas niet op te lossen was voor de eerste westrijd van het seizoen.

Zaterdag was een dag met wisselvallig weer. Zon, bewolking en wat kleine buitjes hebben we over ons heen gehad. Gelukkig heeft de regen ons tijdens de kwalificaties en de wedstrijd niet lastig gevallen. Tijdens de eerste kwalificatie heeft Walraven zijn rondes gemaakt en deze afgesloten met een 1e plaats. Wat het weer op dat moment ging doen wisten we nog niet waardoor we op alles voorbereid moesten blijven. Gelukkig bleef de tweede kwalificatie ook droog en kon Nigel hetzelfde constante rijgedrag voortzetten in de tweede kwalificatie. Ook deze sloot hij af met een eerste plek waardoor we ’s middags van pole positon mochten starten.

Om 16.30 gingen de lampen in de pitstraat op groen en was het zo ver. De motoren mochten de baan op voor de verkenningsronde. Hierna volgde de start van de 12 ronden durende wedstrijd waarbij Nigel als eerste weg stoof. Gedurende de eerste ronden van de wedstrijd hing Cliff Kloots aan de staart van zijn Suzuki. Helaas moest Kloots lossen, hierdoor reed Nigel zich enkele seconden los van de rest van het veld en kwam hij na 12 rondes op kop gelegen te hebben als eerste over de streep.

Nigel Walraven:
“Weer een super weekend voor het hele team! Na de probleempjes het eerste weekend konden we nu weer met onze eigen motor rijden en we waren gelijk weer snel, complimenten voor de jongens en Marc Hoegee voor het prepareren van de motor. Vanaf het eerste rondje was het gevoel weer vertrouwd en na de pole-position konden we wederom de wedstrijd winnen met ook nog eens de snelste raceronde. Supertrots op het hele team en nu op naar het volgende weekend waar we deelnemen aan de BeNeCup en IRRC op het stratencircuit van Hengelo (GLD).

Aankomend weekend zal het Walraven Racing team aanwezig zijn op de Varsselring te Hengelo. Walraven zal deel nemen aan de BeNeCup én IRRC wedstrijden. Hij zal zondag 4 keer uitkomen op zijn Hoegee Suzuki GSX-R 1000R.