Teleurstellende wedstrijd voor Pim Garvelink

23 april 2018  

Zondag 22 april werd de eerste ronde van het Nederlands Rallycross Kampioenschap op het Eurocircuit verreden. Ruim 120 deelnemers, waaronder Pim Garvelink, kwamen aan de start op het roemruchte circuit nabij Valkenswaard. Pim Garvelink reed een lastige wedstrijd waarbij hij met name tijdens de eerste twee heats achter in het veld eindigde. De laatste heat wist hij zich volledig te herpakken en reed hij naar een overwinning in zijn groep en een derde tijd algemeen in de Formula Rallycross Sprintcar klasse.

“Dit was echt niet mijn weekend. De start tijdens de eerste heat verliep nog wel aardig maar doordat ik aan de buitenzijde van het veld de eerste bocht inging moest ik direct in de achtervolging. Hoewel ik de deelnemers voor mij prima kon bijhouden kreeg ik geen mogelijkheid meer om ze in te halen waardoor ik flink achterin het veld eindige. Ook tijdens de tweede heat verliep het gewoon niet lekker. Ik startte achterin het veld en heb eigenlijk gewoon geen kans gehad om de deelnemers voor mij in te halen. De verschillen in deze klasse zijn zo klein waardoor de start van groot belang is. Dat werd dit weekend maar weer duidelijk. Voor de derde heat had ik namelijk een betere startpositie waardoor ik als eerste de eerste bocht in kon gaan. Ik kon een behoorlijke voorsprong opbouwen die ik de hele heat wist vast te houden. Ik koos op de juiste moment voor de jokerlap waardoor ik als eerste in mijn groep, en als tweede algemeen, over de finish wist te komen,” vertelt Pim Garvelink na afloop van de wedstrijd.

Door het enorme aantal deelnemers kwam de organisatie van de wedstrijd behoorlijk in tijdnood. Om toch alle finales te kunnen rijden werd onder andere de semi-finales van de Formula Rallycross Sprintcar klasse geschrapt waardoor Pim geen kans meer kreeg zich te plaatsen voor de finale.

“Het is natuurlijk fantastisch voor het publiek, het Eurocircuit en de sport dat er zoveel deelnemers aan de start verschenen dit weekend. In onze klasse kwamen bijvoorbeeld maar liefst zestien deelnemers aan de start en dat is fantastisch voor de strijd op het circuit. Maar door dit grote aantal deelnemers werden de semi-finales geschrapt waardoor ik geen finale heb ik kunnen halen en dat is natuurlijk wel jammer. Natuurlijk had ik me moeten plaatsen voor die finale tijdens de heats en dat ik alleen maar mezelf aanrekenen. Die eerste twee heats liepen gewoon niet maar tijdens de laatste heat viel alles op zijn plek. Dat positieve neem ik mee naar de volgende wedstrijd,” sluit Pim Garvelink af.

De volgende ronde van het Nederlands Rallycross Kampioenschap wordt 20 mei a.s. verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard.