WK rally Duitsland.

27 augustus 2017  

Elk jaar in augustus is er het WK rally in Duitsland. Na jaren Trier als start plaats is dit jaar alles verhuist, De service bij de bostalsee en de zogenaamde showstart in Saarbrucken met meteen een mini KP er achter.

Op woensdag de service bezocht wat meteen opviel was de rommelige opstelling en ze waren druk bezig om hier en daar grind op de paden te gooien. Een pluspunt dat de rijders van de achterkant van de service plek binnen kwamen. Dus aan de voorkant stond je met de neus in de service tent. De catering was ook niet de je van het, En bij de info waren de rally pasjes op daar kreeg je nu een pasje met gast erop.

Donderdag de shakdown om 8 uur gingen de rijders van kiet. op het eerste punt was ook niet moeders mooiste punt, maar na terug te zijn gelopen heel wat mooie punten gezien en om eerlijk te zijn vond ik deze shakedown mooier als in Konz. Vanaf hier weer naar de service hier mooi in de file gestaan en toen de keus gemaakt om een andere parkeerplaats te zoeken. Na een lange wandeling waren we op de service hier even een braadworst eten sta je bijna een half uur in de rij. Vanaf hier ook de WK (weinig kans ) stichting verder vergroot door de familie Hesseling onder leiding van navigator Marcel Hesselink. En weer een gedeelte niet gezien van de wagens. Na een wandeling terug  naar onze auto zijn we op weg  gegaan naar onze grote vriend Willie en Lisa, deze keer niet meer in Schweich maar 5 KM verder in Erhang. Na en hartelijk welkom in het nieuwe onderkomen hebben we genoten van het goede eten. Vrijdag eindelijk weer de vertrouwde omgeving de wijnranken deze keer op kp 4 en

7 gestaan Grafschaft. Maar voor vertrek de stichting verder uitgebreid met Bastian en Linda en neefje Jeffrey. Dus 9 dolle Hollanders bij een rally en dan krijg je gedonder, gelukkig bleef dat uit maar wel een grote plens bui waar je u tegen zegt.  Bij de eerste doorkomst was het Hyundai met Hayden Paddon die met veel schade rechtsvoor voorbij kwam.

Met ons zicht op de finish konden we zien dat ze na de stop het wiel moesten wisselen er zat letterlijk geen band meer op. Gelukkig werd het na de start van de tweede snel weer droog. Henk Vossen kwam niet voorbij door technische problemen. Maar kon een dag later wel weer starten met de super rally, het zelfde gold ook voor de Belg Neuville. Na een mooie dag weer terug naar ons onderkomen om daar het perscentrum weer te openen de geheugenkaarten weer leeg halen  en de foto`s uitzoeken en dit onder het genot van een hapje en drankje. Zaterdag op weg naar de Panzerplatte 1 en 2. we zijn bij de brug de PP opgegaan en meteen stond daar onze vlees verkoper ook weer. Dus reden genoeg om daar ook weer een pitstop in te lasten. We zijn door gelopen naar achteren waar wij als Tukkers weer werden begroet van ooooooooooooo nee daar zijn de stoot troepen weer, De eersten die we tegen kwamen van de RAC officials waren de  Ronnie en Jolanda Morskieft later Jeroen Averdijk en Henny Stoelhorst. Even bij gepraat met de Hollanders en genoten van een paar mooie punten. Hier kwam van der Marel voorbij met rechtsachter een lekke band. En hij was niet de enigste die lek reed op de kp van 42 km lang.

Zondag besloten om naar de laatste kp te gaan dit keer bij de eerste bocht na de start gestaan, Hier alles afgezien tot de sluitwagen. Na de sluit wilden we naar de service maar mochten niet naar P3 de politie stond daar op de weg en vertelde dat de proef nog bezig was. Mooi niet maar nee terug en dan maar naar het huisje terug. een samenvatting van deze WK shakedown super, Service ook niet mooi rommelig opstelling , geen showstart gezien en de Kp`s op zondag ook geen succes. En geen finish net als in Trier je hebt geen kans om na de laatste KP nog naar de finish te gaan. Dus gewoon terug naar Trier.

Uitslag ADAC Rally Duitsland

1 O tanak – M Jarveoja

2 A Mikkelsen – A Jaeger

3 S ogier – J Ingrassia