Nancy van de Ven schrijft geschiedenis met winst in supercross in Aagtekerke

30 juli 2017  

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven heeft op vrijdag bij de supercross in Aagtekerke geschiedenis geschreven. Nancy wist namelijk als eerste dame uit de geschiedenis de superfinale te winnen nadat ze eerder op de dag ook al de MX2 finale op haar naam had weten te schrijven.

Na haar derde plaats in de Grand Prix van Tsjechie begon Nancy ontspannen aan de dag in Aagtkerke. Ze had gelijk een goed gevoel op de baan en wist in de tijdtraining van de MX2 klasse de snelste tijd op de klokken te zetten. Dit zorgde ervoor dat ze in haar serie als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek. Ze reageerde scherp toen het starthek viel en kon als leidster aan de wedstrijd beginnen. Gecontroleerd rijdend stuurde ze haar Yamaha machine over het circuit en wist de heat winnend af te sluiten. Ook in de MX2 finale gaf ze niemand een kans om de overwinning van haar af te snoepen. Van de Ven was duidelijk in een goede vorm en kwam als winnares over de finish!

Later op de dag stond de alles belangrijke superfinale op het programma. Nancy besloot om haar Yamaha YZ 250F te verruilen voor een Yamaha YZ 450F en was vastbesloten om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Ze pakte een goede start en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. In het begin moest ze even wennen aan de zwaardere motor maar na een aantal ronden kwam ze in haar ritme en begon de druk op de ketel te zetten bij de twee leiders. Allereerst werd Kevin Spruyt een plaats terugverwezen en na een aantal ronden wist ze ook Jaimy Deleersnyder te passeren. Ze hield het tempo strak tot aan de finish en slaagde erin om als allereerste dame uit de geschiedenis de superfinale winnend af te sluiten