Husqvarna MX Rookie Boyd van der Voorn wint IMBA Overloon

30 juli 2017  

Boyd van der Voorn, het oudste teamlid van het Husqvarna MX Rookie team, heeft de IMBA wedstrijd in Overloon op zijn naam geschreven. Hij won op zijn Ecomaxx-Husqvarna TC 125 alle vier de manches en gaat in de kampioenschap aan de leiding.

In het weekend van 22 en 23 juli werd in Overloon de tweede wedstrijd om het IMBA MX2 Jeugdkampioenschap verreden. De rijders kwamen o.a. uit Denemarken, Duitsland, Zweden. Tsjechië, België en natuurlijk Nederland. Boyd zette in de tijdtraining de snelste tijd op de klokken en pakte dus de poleposition. Hij liet er geen gras over groeien en liet zien dat hij de te kloppen man was dit weekend. Bij de start van de eerste manche nam Boyd de vierde plaats in handen. Geduldig reed hij zijn ronden, passeerde zijn voorgangers en bouwde een ruime voorsprong op om de manche winnend af te sluiten. De tweede manche was eigenlijk een kopie van de eerste. Ondanks dat zijn start iets minder was, reed Boyd halverwege de manche aan de leiding en sloot ook deze winnend af.

Op zondag stonden de laatste twee manches op het programma. Na de start van de derde manche kwam Boyd als vierde uit de eerste bocht. Hij passeerde zijn collega’s en won op overtuigende wijze. De start van de vierde manche verliep wat minder goed. Als tiende rijder kwam Boyd uit de eerste bocht. Al in de eerste ronde werkte hij zich al snel naar voren. Op het moment dat Boyd de derde man Bram van Drunen passeerde, schoof Boyd echter onderuit. Bram kon hem niet meer ontwijken en kwam ook tot stilstand. Beide rijders mankeerden gelukkig niets en konden verder. Boyd schudde zijn handschoenen en stuur schoon, zette zijn bril op en ging er eens goed voor zitten. Hij had heel wat tijd op zijn collega’s goed te maken. Hij presteerde het onmogelijke. Met een ongelooflijke snelheid reed hij achter de rest op het veld aan. Hij passeerde de een na de ander en reed het gat dicht naar de kopman. Ook deze moest het onderspit delven en nam Boyd twee ronden voor het einde de leiding over. Met minder dan de overwinning nam hij gewoon geen genoegen. Met vier manche overwinningen mocht hij het hoogste podium betreden.

In de maand augustus gaat Boyd drie wedstrijden om het FIM Europees Kampioenschap rijden. Hij zal tijdens de GP’s van België, Zwitserland en Zweden aan de start verschijnen. Een mooie volgende stap als Rookie in zijn succesvolle eerste jaar in de klasse 125cc. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder alle sponsoren van het Husqvarna MX Rookie Team.