HSF Logistics Motorsport team laat zich voorin zien in Grand Prix MX2 in Loket

24 juli 2017  

Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team is in de Grand Prix MX2 in Tsjechie zesde geworden. In de eerste manche kende hij een sterke beginfase maar omdat hij niet lekker in zijn ritme zat, viel hij terug naar een zevende plaats. In de tweede manche vocht Bogers tot aan de finishvlag en wist op een knappe vierde plaats over de finish te komen. Calvin Vlaanderen liet zich tijdens zijn rentree ook meteen voor in het veld zien. In de eerste manche moest Calvin al snel zijn bril afzetten maar kwam ondanks het beperkte zicht toch nog als twaalfde binnen. In de tweede manche reed hij ijzersterk en had lang de vierde plaats in handen. Echter op een zesde plaats rijdend kreeg hij te kampen met een mechanisch probleem en moest de wedstrijd verlaten.

Na een korte pauze ging het wereldkampioenschap MX2 verder in het Tsjechische Loket. Brian zat er in de tijdtraining op zaterdag gelijk goed bij met een vierde tijd. Ook in de kwalificatie heat zat de Eindhovenaar er met een zevende plaats goed tussen. Voor de start van de eerste manche koos hij voor een plaats helemaal aan de buitenzijde achter het starthek. Dit pakte goed uit want omdat hij het gas langer open kon houden, wist hij in de eerste bocht vele rijders voorbij te gaan en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Nadat hij in de beginfase het hoge tempo goed kon volgen, moest hij gedurende de wedstrijd terrein prijs geven en viel hierdoor terug naar een zevende plaats. “De start was goed in de eerste manche maar daarna kon ik niet in mijn ritme komen en viel ik terug van drie naar zeven. Dat mag niet gebeuren,” aldus een teleurgestelde Brian. In de tweede manche wou Bogers revanche nemen en na een mindere start kwam hij nu wel goed in zijn ritme. Op een zesde plaats kwam hij uit de eerste ronde maar wist gedurende de wedstrijd twee rijders voor hem te passeren en kreeg de vierde plaats in handen. Ditmaal kon hij het tempo strak houden tot aan de finish en kwam op een sterke vierde plaats over de finish.

Calvin Vlaanderen had door een blessure vijf Grand Prix wedstrijden gemist maar is weer helemaal hersteld en liet gelijk vanaf zaterdagochtend een goede snelheid zien. In de tijdtraining kwam hij tot een zevende tijd en in de kwalificatieheat wist Vlaanderen als tiende over de finish te komen. “Dit is een tiende plaats waar ik tevreden mee kan zijn, na de start lag ik achttiende en kon goed naar voren komen,” aldus Calvin op zaterdagmiddag. In de eerste manche pakte Calvin een mindere start waardoor hij pas op een achttiende plaats uit de eerste ronde kwam. Vervolgens pakte hij een goed tempo waarna hij zonder bril terug wist te komen naar een twaalfde plaats. In de tweede manche zat Calvin er goed bij na de start en aan het einde van de eerste ronde had hij de vierde plaats in handen. Vervolgens wist hij zich goed te handhaven in de top van het veld totdat een mechanisch probleem hem dwong tot opgave. “In de tweede manche was mijn start goed en kon ik een tijdje op plaats drie rijden. Helaas raakte ik daarna mijn ritme even kwijt waardoor ik terug zakte naar de zesde plaats. En daarna moest ik stoppen in verband met mechanische problemen. Maar alles bij elkaar was dit een goed weekend. En ik heb heel veel zin in de volgende wedstrijd over twee week.”

De volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap is de veertiende ronde van het wereldkampioenschap, welke wordt verreden op 5 en 6 augustus in het zware zand van Lommel, België.

Daguitslag Grand Prix MX2 Loket

1 Pauls Jonass 47 Pnt

2 Jeremy Seewer 38 Pnt

3 Thomas Covington 36 Pnt

4 Benoit Paturel 35 Pnt

5 Jorge Prado Garcia 35 Pnt

8 Thomas Kjer Olsen 26 Pnt

10 Conrad Mewse 20  Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Pauls Jonass 548 Pnt

2 Jeremy Seewer 501 Pnt

3 Thomas Kjer Olsen 403 Pnt

4 Benoit Paturel 398 Pnt

5 Julien Lieber 374 Pnt

6 Thomas Covington 339 Pnt

17 Conrad Mewse 124 Pnt