Positieve eerste dag voor RW Racing GP en Axel Pons in Qatar

24 maart 2017  

RW Racing GP en Axel Pons kunnen met de negende rondetijd na twee vrije trainingen terugkijken op een geslaagde eerste dag van de Grand Prix of Qatar.

Donderdag ging op het Losail International Circuit in Qatar de eerste Grand Prix van het seizoen van start. Voor het Nederlandse RW Racing GP en haar Spaanse coureur Axel Pons een spannende aangelegenheid aangezien het voor het enige Nederlandse Grand Prix Team het eerste officiële optreden was in de Moto2-klasse van het MotoGP-wereldkampioenschap.
Er stonden donderdag twee vrije trainingen op het programma. Ondanks dat de weersvoorspellingen vooraf niet erg gunstig waren konden beide trainingen afgewerkt worden op een droog circuit. Pons noteerde tijdens de eerste vrije training een snelste ronde van 2’00.907, een tijd die na afloop goed bleek voor de negende tijd van de dag.

32806574323_e4cd613609_o

Axel Pons, RW Racing GP, snelste ronde 2’00.907 (P9):

“Als eerste wil ik zeggen dat ik heel blij ben dat we vandaag beide sessies hebben kunnen rijden op een droge baan. Tijdens de eerste sessie hebben we ons kranig weten te weren door de zevende rondetijd op de klok te zetten. De tweede sessie was niet heel makkelijk vanwege de stevige wind. Mijn ritme was echter goed, het team heeft goed werk geleverd en het positieve is dat we voor morgen nog een extra band hebben. Ik ben tevreden en kijk uit naar morgen.”

Jarno Janssen, RW Racing GP teammanager:

“ We kunnen denk ik terugkijken op een geslaagde eerste dag hier in Qatar. Tijdens de eerste vrije training hebben we heel lang gereden op de harde Dunlop band, puur om banden te sparen voor de rest van het weekend. Pas in de laatste run hebben we voor een soft band gekozen en toen liet Axel meteen zien competitief te zijn door de zevende tijd op de klok te zetten. Tijdens de tweede sessie zijn we vervolgens naar buiten gegaan op deze soft band, puur om te kijken hoe lang deze band het vol zou houden. We hebben 24 ronden gereden op deze band, dus voldoende voor een volledige race afstand. Uiteindelijk hebben we in de tweede sessie geen nieuwe band gestoken waardoor we voor de kwalificatie – mits deze onder droge omstandigheden wordt verreden kunnen beschikken over twee zachte banden. Dus we gokken op een droge kwalificatie. Doordat nagenoeg niemand zijn tijd tijdens de tweede sessie wist te verbeteren vanwege de hard wind staan we aan het einde van de dag, met een negende tijd algemeen, keurig binnen de top tien. Daar zijn we gewoon heel blij en tevreden mee

33236919630_4a679408e5_o