HSF Logistics Motorsport team ook met drie rijders van start in het EMX Kampioenschap

22 december 2016  

Naast het Grand Prix MX2 team (Brian Bogers, Davy Pootjes en Calvin Vlaanderen) zal het HSF Logistics Motorsport team ook actief zijn in drie verschillende EMX kampioenschappen in 2017. Raivo Dankers zal voor het tweede jaar oprij starten in de EMX125 en zal de jonge Let Kristians Freimanis aan zijn zijde hebben. Meervoudig IMBA MX2 Kampioen, John Cuppen, zal voor het team van start gaan in de EMX300 klasse.

Raivo Dankers reed dit jaar zijn eerste seizoen in de 125cc klasse. Door het jaar heen heeft de 15-jarige Dankers een goede stijgende lijn laten zien en kwam hij dicht bij een podiumplaats in de EMX125 wedstrijd in Lommel. Met een goede wintervoorbereiding kan hij nog een flinke stap zetten zodat hij voor goede resultaten kan gaan in het EMX125cc Kampioenschap en voor de titel kan strijden in de Dutch Masters of Motocross 125cc.

John Cuppen behaalde dit jaar zijn vijfde achtereenvolgende IMBA MX2 titel. John zocht naar een nieuwe uitdaging en heeft deze gevonden in het EMX300 Kampioenschap. Het EMX300 Kampioenschap bestaat uit zes wedstrijden en zal op 21 mei van start gaan in het Duitse Teutschenthal. De dichtstbijzijnde wedstrijd is op 6 augustus in het Belgische Lommel. John zal op een goed geprepareerde KTM 2-takt machine aan de start komen en alles in het werk stellen om hoog te scoren.

Kristians Freimanis is een jonge talentvolle rijder uit Letland. Al jaren wordt hij door HSF teamtrainer Augusts Justs gevolgd en wist dit jaar netjes zevende te worden in het wereldkampioenschap 85cc. Ook kwam hij in Loket, Tsjechie dicht bij een top tien plaats tijdens de finale van het Europees kampioenschap. Freimanis zal zich in 2017 concentreren op het rijden van het Europees Kampioenschap en het wereldkampioenschap 125cc. Ook zal hij aan de start komen in de Dutch Masters of Motocross 125cc.

Commentaar teammanager Martin van Genderen: ‘’Naast de mannen in het wereldkampioenschap MX2 hebben we met Raivo en Kristians twee getalenteerde rijders in de 125cc klasse. Binnen onze structuur kunnen ze stappen voorwaarts maken en ik verwacht dat ze mooie dingen kunnen laten zien. John gaat van start in de EMX300 klasse. Dit kampioenschap is door de jaren heen erg gegroeid en sterker geworden. Gezien de ervaring die hij in het IMBA MX2 kampioenschap heeft opgedaan, ga ik er vanuit dat hij voor mooie resultaten kan gaan zorgen.’’

Het EMX team van het HSF Logistics Motorsport team zal zoveel mogelijk naast het Grand Prix MX2 team meedraaien zodat de rijders veel van elkaars ervaring kunnen profiteren

raivo_2016

Geef een reactie