Mammoet Rallysport trapt af voor Dakar Rally

21 november 2016  

HARSKAMP – Ruim driehonderd relaties, sponsors, familieleden en kennissen hebben zaterdag de officiële aftrap voor de Dakar Rally 2017 van Mammoet Rallysport bijgewoond. In en rond het bedrijfspand van Van den Brink in Harskamp kregen de aanwezigen een enthousiaste formatie op het podium te zien.

Teameigenaar Martin van den Brink keek kort terug op het ´hectische afgelopen jaar.´ Van den Brink zag twee trucks in vlammen opgaan. ,,Maar dankzij onze voortreffelijke relaties en partners staan we hier toch met zijn allen. Ik ben enorm blij dat het gelukt is en ik ben waanzinnig trots op alle mensen, die het mogelijk hebben gemaakt om in korte tijd een nieuwe Renault Sherpa te bouwen.´´

In korte tijd slaagde het team van Mammoet Rallysport er in om zowel het geld als de tijd te vinden om een volledig nieuwe rallytruck te bouwen. ,,We willen dat in de Dakar Rally graag terugbetalen. De concurrentie is groot. Ons doel is een plaats in de top tien.´´

Harskamper Martin van den Brink vormt een equipe met de uit Waalwijk afkomstige navigator Marcel Blankestijn en de Tsjechische monteur Daniël Kozlovsky. ,,Peter Willemsen heeft een vervelende blessure aan zijn nek en schouder. Na zeven jaar komt er een eind aan onze samenwerking. In zijn plaats hebben we Marcel Blankenstijn bereid gevonden om als navigator mee te gaan,´´ zo verklaarde Martin de ‘wissel´ in zijn team.

34dr9387

Daniël Kozlovsky zit op voorspraak van Mario Kress in de Sherpa-truck. De Duitse truckbouwer weet dat de Tsjech Kozlovsky alle kennis in huis heeft. ,,Richard Mouw maakte er geen probleem van en hij fungeert nu als monteur op de truck van Gert Huzink.´´ Pascal de Baar (met Wouter de Graaff en Martin Roesink als trouwe secondanten) is de snelle assistent en ook Gert Huzink (Team Riwald) maakt, net als Pascal in een front-truck, deel uit van het Mammoet-circus. ,,We hebben keihard gewerkt. Een nieuwe truck, een andere bezetting. Het is ongelooflijk wat er in korte tijd is gebeurd,´ aldus een zichtbaar geëmotioneerde Martin van den Brink.

De aftrap van Le Dakar 2017 kreeg vervolgens een ´sfeervolle en ontspannen verlenging.´ De mannen van Mammoet Rallysport richten zich de komende weken op hun fysieke gesteldheid. De ´afdeling techniek´ sluit deze week de poorten. De rallytrucks gaan namelijk donderdag in Le Havre op de boot richting Zuid-Amerika.

De Dakar Rally begint op 2 januari 2017 in Asunción, de hoofdstad van Paraguay

_m160104

Geef een reactie