HSF Logistics Motorsport team contracteert Davy Pootjes

1 november 2016  

Het HSF Logistics Motorsport team heeft een overeenkomst gesloten met Davy Pootjes uit Ammerzoden. Pootjes is een jonge getalenteerde rijder die op jonge leeftijd al mooie dingen heeft laten zien in het wereldkampioenschap MX2. Zijn hoogtepunt was een derde plaats in de eerste manche van de Grand Prix MX2 in Letland in 2015.

In 2017 zal Pootjes samen met Brian Bogers en Calvin Vlaanderen het volledige wereldkampioenschap MX2 en de Dutch Masters of Motocross rijden. Dit jaar had Pootjes de snelheid voor goede resultaten maar door verschillende blessures heeft hij veel wedstrijden moeten missen. Momenteel is Davy herstellende van een armoperatie, die eerder deze week heeft plaats gevonden. Davy zal over zes weken de motortraining kunnen hervatten maar in de tussentijd kan hij goed aan zijn conditie werken zodat hij binnenkort fit terug op de motor kan stappen.

134057_davy_pootjes_ktm_250_sx-f_2016

‘’Dankzij de nauwe samenwerking met KTM Oostenrijk hebben we Davy in ons team in kunnen lijven en kunnen we hem voor de komende jaren een sterke basis bieden om mooie resultaten neer te zetten. We zijn een Nederlands team en daarom is het goed dat we in 2017 met drie Nederlandse rijders aan de start staan in het wereldkampioenschap MX2. Davy heeft dit jaar wat pech gekend maar we gaan er alles aan doen om hem goed te begeleiden zodat hij de resultaten neer kan zetten die er in hem zitten’’, vertelt teammanager Martin van Genderen.

Binnenkort begint het HSF Logistics Motorsport team aan de voorbereiding op seizoen 2017. Er staan maar liefst twintig Grand Prix’s op het programma met daarbij twee op Nederlandse bodem: Valkenswaard en Assen. Op 25 februari gaat het kampioenschap van start in Qatar en op 17 september staat de laatste wedstrijd gepland in het Franse Villars Sous Ecot. Het zal een druk jaar worden maar het HSF Logistics Motorsport team zal er alles aan doen om alles tot in de puntjes op orde te hebben en sterk voor de dag te komen.

134035_davy_pootjes_ktm_250_sx-f_2016

Geef een reactie