Derde opeenvolgende top 10-resultaat voor Livio Loi

30 oktober 2016  

Na alweer een bizarre race noteerde Livio Loi zijn derde opeenvolgende top 10-resultaat. In de GP van Maleisië, de derde van de flyaways, kwam de Belg van RW Racing GP als negende over de streep net voordat de Moto3-race werd afgevlagd omdat het begon te regenen.

In de uiterst verraderlijke omstandigheden – de baan was droog, maar overal waren vochtige plekken – was Loi één van de slechts 17 rijders die over de finish kwamen, nadat een reeks fikse crashes de rest hadden uitgeschakeld. Eén van de 17 was Brad Binder, die op drie ronden achterstand als laatste eindigde nadat ook hij was gecrasht.

30021264613_2258e99dd8_o

Het scheelde niet veel of ook Loi was gevallen. Eerst in de eerste ronde, vervolgens in de laatste ronde, toen hij een klein probleem had met zijn motor en Maria Herrera bij hem achterop reed. Meteen na het incident besloot de wedstrijdleiding om de Moto3-wedstrijd in ronde 14 af te vlaggen, omdat het begon te regenen waardoor het te gevaarlijk werd.

Livio Loi – 9 (+14,445)

“Eerst en vooral wil ik sorry zeggen tegen Maria. Ik kon er helemaal niks aan doen. Ik ben zelf een paar keer bijna gecrasht, ik heb geluk gehad. Het was een rare race – alweer. We hebben maar weinig tijd in droge omstandigheden gehad in de trainingen en daardoor was het lastig om de motor goed af te stellen, maar het team heeft geweldig werk geleverd. Er waren nog een paar vochtige plekken op de baan en dat maakte het heel verraderlijk. Na de crash in de eerste ronde – die ik maar net kon ontwijken – was het lastig om het vertrouwen te houden, maar ik kon het hoofd koel houden en mijn ritme pakken. Het was een goede reeks voor ons, met mooie resultaten, met een vijfde, zevende en negende plaats, maar ik ben toch blij dat we nu weer naar Europa gaan voor de laatste race van het seizoen.”

30021264553_4e7e3df789_o

Geef een reactie