Loi strijdlustig na door regen geteisterde kwalificatie

29 oktober 2016  

Opnieuw teisterde een tropische hoosbui het circuit van Sepang. De kwalificatie van de Moto3 werd stilgelegd met Livio Loi op de 20ste plaats. Na de hervatting wist de coureur van RW Racing GP zijn tijd nog wel te verbeteren maar tot teleurstelling van de Belg was dat niet genoeg voor meer dan de 23ste plaats. Desondanks kijkt hij strijdlustig uit naar de wedstrijd, die om 5 uur Nederlandse wintertijd begint.

Het weer speelde een doorslaggevende rol in de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië. Meteen na de start van de sessie begon het te regenen. Rijders probeerden het nog wel op slicks, maar kwamen meteen weer binnen om te wisselen naar regenbanden.

Door de omstandigheden kon Livio Loi pas na 12 minuten een tijd neerzetten. Hij begon zijn tocht op de 14de plaats, maar hoewel hij in de volgende rondes zijn tijd verbeterde zakte de rijder van RW Racing GP terug naar de 20ste plaats, terwijl het steeds harder begon te regenen. Met 19 minuten op de klok werd de sessie stilgelegd omdat de regen zich had ontwikkeld tot een regelrechte hoosbui.

Het kostte een half uurtje om de hoeveelheden water af te voeren, maar toen de sessie werd hervat bleek het nieuwe asfalt op Sepang nog altijd enorm veel grip te bieden. Zelfs de poleposition wisselde nog een paar keer – in de slotseconden was het Brad Binder die ‘m pakte – maar het kostte Livio Loi net iets te veel tijd om het volledige vertrouwen te vinden. Hij verbeterde zijn tijd nog wel naar 2.29,380, maar te laat om zijn positie nog te verbeteren.

30006935473_dd888479d2_o

Livio Loi – 23 (2.29,380)

“Ik ben teleurgesteld door dit resultaat, vooral als ik naar de sectortijden kijk: ik was de snelste in sector 2. Met mijn beste sectortijden opgeteld zou ik 16de zijn geweest. Het was nogal hectisch en ik ben eenvoudigweg te lang te voorzichtig geweest. In deze snel wisselende omstandigheden moet je 100 procent vertrouwen voelen en dat had ik niet. Ik had niet verwacht dat de grip zo goed zou zijn en ik had niet verwacht dat het mogelijk zou zijn om zo hard te gaan op een volledig natte baan. De race wordt hoe dan ook interessant, met dit onvoorspelbare weer, maar nu we weten hoe goed de grip is, weten we ook dat het te allen tijde mogelijk is om een goede race te rijden. Ik wil de overzeese reeks in stijl afsluiten, dus net als de vorige twee in de top 10.”

30552616161_6f7d4d2b69_o

Geef een reactie