Goede start voor RW Racing GP in verraderlijke omstandigheden

28 oktober 2016  

De eerste dag van de Grand Prix van Maleisië was een goede voor Livio Loi en RW Racing GP. In de gecombineerde stand aan het eind van de dag stond Loi vijfde, waarmee hij de goede resultaten van de overzeese reeks doorzette.

Loi reed zijn snelste tijd van 2.16,898 in de droge maar verraderlijke omstandigheden tijdens de eerste training voor de Moto3 op het Sepang International Circuit. In de natte tweede training stond de Belg het grootste deel van de tijd ook op de vijfde plaats, maar met een foutje in zijn laatste snelle ronde eindigde hij als vijftiende, met 2.28,939.

30500451062_b636e78075_o

“Hoewel de eerste training droog was, was het erg gevaarlijk”, stelde RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Zo’n 95 procent van de baan was droog, maar er waren overal natte plekken door de zware regenbuien van gisteravond, waardoor het verraderlijk was. Livio heeft het uitstekend gedaan. Niet alleen in de eerste training, ook in de natte tweede training.”

Tijdens de Moto2-training aan het eind van de ochtend begon het weer te regenen, zodat de baan kletsnat was aan het begin van de tweede Moto3-sessie. In deze omstandigheden deed Loi het prima door het grootste deel van de tijd ook gewoon rond de vijfde plaats te blijven. Pas tegen het einde van de sessie zakte hij iets terug en hoewel hij zijn tijd verbeterde, eindigde hij op de vijftiende plaats.

Livio Loi – 5 (2.16,898)

“Het resultaat van de tweede training lijkt misschien een beetje tegen te vallen, maar het ging eigenlijk hartstikke goed. Ik voel me zeker en de snelheid was goed. Het team heeft ook goed gewerkt en heeft me een prima machine bezorgd. In mijn laatste ronde heb ik mijn tijd verbeterd, maar ik maakte een klein foutje in de derde sector, anders had ik ruimschoots in de top 10 gestaan. Ik ben al met al best blij met hoe de eerste dag is verlopen.”

30581210966_76a35aa68b_o

Met betrekking tot het nieuws dat RW Racing GP voor volgend jaar op de lijst van de Moto2 staat: op dit moment kunnen we alleen bevestigen dat er onderhandelingen zijn. Zodra er iets officieel is, zullen we dat melden.

29983642474_61ae922857_o

Geef een reactie