Uitstekende prestatie Livio Loi met derde tijd

24 september 2016  

Met een uitstekende last-minute actie zette Livio Loi met zijn Honda de derde tijd neer in de kwalificatie voor de Moto3 van de Aragon GP.

De beste strategie voor een vliegende ronde op het Motorland-circuit van Aragon is om met een paar (snelle) rijders samen te werken om zo een slipstream te krijgen voor het rechte stuk aan de achterkant en in de snelle bochten. Dat plan pakte perfect uit in de kwalificatie.

Livio Loi wachtte aan het eind van de pitstraat op het juiste moment om aan zijn laatste run te beginnen. Hij haakte aan bij Jorge Navarro en samen reden ze een vliegende ronde die hen allebei in de top 3 bracht.

“Deze keer vielen de puzzelstukjes eindelijk eens op het goede moment samen”, zei RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Livio kon de ruimte creëren die hij nodig had en hij kon die ruimte benutten en er het maximale uithalen. De wedstrijdleiding had een waarschuwing gegeven dat ze iedereen nog meer in de gaten zouden houden, dus iedereen stond op scherp.”

29857604466_3ffde25a68_o

Met zijn vliegende ronde maakte Loi een sprong van de 26ste naar de derde plaats. Door een gridpenalty, opgelopen in FP2 gisteren, zal Loi vanaf de zesde plaats starten.

Livio Loi – 3 (1.58,521)

“Ik ben echt heel blij. Niet alleen met het resultaat, maar ook met de manier waarop ik dat resultaat heb behaald. Eindelijk pakte het eens allemaal goed uit op het beslissende moment. Zo vaak lukte het net niet, maar nu was het perfect. Ik zat op precies het juiste moment op de juiste plaats, wat niet eenvoudig is. De verschillen zijn klein op dit circuit, en een goede slipstream maakt zodoende een enorm verschil. Samen met Navarro kon ik een ultieme ronde rijden waar we beiden profijt van hadden. Deze derde tijd is mijn op één na beste resultaat in de kwalificatie. Ondanks dat ik niet vanaf de eerste rij mag starten, ben ik dik tevreden.”

Verklaring RW Racing GP

Wegens een technische fout heeft de jury besloten dat Livio Loi van achteraan op de grid moet starten in de Moto3-race van de GP van Aragon.

Na de kwalificatie, waarin Livio Loi de derde tijd had neergezet, constateerden de stewards een onregelmatigheid aan de motor. RW Racing GP betreurt dit ten zeerste en onderstreept dat er geen sprake is van enige opzettelijke aanpassing of actie.

“Dit is een grote teleurstelling. Het spijt ons verschrikkelijk voor Livio, zeker na zijn uitstekende prestatie in de kwalificatie”, verklaart RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen.

Livio Loi voegt toe: “We hebben een sterke prestatie geleverd en deze straf is bijzonder pijnlijk. Desalniettemin ben ik ervan overtuigd dat we samen een goed resultaat kunnen neerzetten in de race.”

29857604246_a96d398b54_o

Geef een reactie