HSF Logistics Motorsport team kent succesvolle Dutch Masters in Mill

25 april 2016  

Het HSF Logistics Motorsport team heeft in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill een succesvolle dag gekend. Brian Bogers kwam na zijn sleutelbeenbreuk ijzersterk terug in de competitie en werd tweede. Calvin Vlaanderen reed een hele sterke tweede manche waarin hij tweede werd en wist uiteindelijk vijfde te worden in het dagklassement. Ook Roberts Justs deed het goed en was met een achtste plaats ruim in de top tien te vinden.

De dag in Mill begon positief. De sfeer binnen het team was perfect en dit zorgde ervoor dat de rijders met veel enthousiasme aan de training begonnen. Brian zette hierin een zesde tijd op de klokken. Hijzelf had het gevoel dat het net iets beter had gekund en dit wilde hij dan ook graag in de manches laten zien. Net achter Brian was het Calvin op een zevende tijd en ook hij wist dat het beter moest kunnen omdat hij door de drukte niet echt een vrije ronde neer had kunnen zetten. Roberts sloot de sessie af als elfde en deze resultaten vormden een sterke basis om later op de dag een goede wedstrijd af te werken.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche zaten Brian en Roberts er goed bij. Brian kwam het beste uit de start en kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase stootte hij door naar een derde plaats maar helaas moest hij na een aantal ronden zijn bril afdoen waardoor het zicht minder werd en hij zijn ritme verloor. Toch zette hij goed door en wist er een goede vierde plaats uit te halen. Roberts reed in de beginfase net buiten de top vijf totdat hij ten val kwam en uiteindelijk als tiende over de finish kwam. Calvin was degene die het minst goed uit de start was gekomen. Ondanks een paar kleine probleempjes kwam hij goed terug naar voren en wist er in het sterke deelnemersveld toch nog een achtste plaats uit te slepen. Calvin wist dat hij de snelheid had om in de top vijf te kunnen finishen en was er dan ook opgebrand om dit in tweede manche te laten zien.

Vlak voor de start van de tweede manche kwam de hagel met bakken uit de lucht. Ondanks dit waren alle drie de rijders goed geconcentreerd en wisten alle drie in de top tien uit de start te komen. Brian kwam over het starthek niet zo goed weg maar kwam goed door de eerste bocht en kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Het ritme zat er gelijk goed in en dit zorgde ervoor dat hij zich in de vierde ronde op wist te werken naar een tweede plaats. Echter omdat hij op het verkeerde moment achter langzamere rijders kwam, verloor hij twee plaatsen en finishte uiteindelijk als vierde. Calvin kwam vanaf een zevende plaats met een goed ritme naar voren. Hij wist in het tweede deel van de wedstrijd zijn teammaat Brian te passeren en sloot de manche af op een nette tweede plaats. Roberts reed een betere tweede manche dan in de eerste manche het geval was en werd op een zesde plaats afgevlagd.

Commentaar teammanager Martin van Genderen: ‘’Het was een goede dag voor ons. Brian is gelukkig sterk teruggekomen na zijn sleutelbeenbreuk en mocht gelijk plaats nemen op het podium. Zijn trainingen deze week waren al erg hoopvol maar hij heeft mij toch in positieve zin verrast! Calvin zat er in beide manches niet heel goed bij na de start maar kwam beide keren goed terug naar voren. Vooral met zijn tweede plaats in de tweede manche zijn we heel erg blij. Roberts deed het netjes en kende hier in Mill een goede voorbereiding op zijn thuis Grand Prix van volgend weekend. We hopen dat het allemaal mee zit op het zanderige circuit en dat we goed kunnen scoren’’.

In zijn eerste wedstrijd na zijn sleutelbeenbreuk mocht Brian met een tweede plaats gelijk het podium beklimmen. Calvin sloot de dag af als vijfde maar kreeg wel de Jan van der Steijn Trofee uitgereikt. Dit is een trofee die uitgegeven wordt aan de meest strijdlustige deelnemer van de dag. Met een 10-6 in de manches legde Roberts beslag op een achtste plaats. Na twee wedstrijden bezet Calvin de vierde plaats in de tussenstand, Brian staat zesde en Roberts is opgeklommen naar een negende plaats. Volgend weekend staat de Grand Prix van Letland op het programma voor het HSF Logistics Motorsport team.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross Mill:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Brian Bogers 36 Pnt

3 Petar Petrov 36 Pnt

4 Max Anstie 36 Pnt

5 Calvin Vlaanderen 35 Pnt

8 Roberts Justs 26 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross:

1 Jeffrey Herlings 100 Pnt

2 Aleksandr Tonkov 58 Pnt

3 Petar Petrov 56 Pnt

4 Calvin Vlaanderen 55 Pnt

5 Max Anstie 54 Pnt

6 Brian Bogers 49 Pnt

9 Roberts Justs 39 Pnt

brian_mill calvin_mill roberts_mill