Spaanse GP een race om snel te vergeten

24 april 2016  

De Spaanse Grand Prix in Jerez was geen weekend voor Livio Loi. Het pakte niet uit zoals hij had gehoopt en dus sloot Loi de wedstrijd af als zeventiende. Met lege handen.

Moeten starten vanaf plaats 19 (een plaatsje verder naar voor omdat Brad Binder was teruggezet naar de laatste plaats) was al niet wat hij wilde, na drie keer achtereen in de top 10 te hebben gestaan.

De Belgische coureur van RW Racing GP wist dat hij zich een weg naar voren zou moeten vechten, maar hij wist ook dat dat moeilijk zou worden omdat hij sinds Austin kampt met een pijnlijke bovenarm.

In de eerste helft van de race reed Loi rond plaats 19, 20, maar hij kwam naar 17 en zelfs naar 14. Aan de leiding van de groep hoopte hij weg te kunnen rijden, maar in de slipstream kwam de groep hem weer voorbij en gehinderd door de pijnlijke arm kon hij niet antwoorden.

Livio Loi – 17 (+ 36,085)

“Laten we dit weekend maar rap vergeten, want het was niet best. Het hele weekend niet. Heel jammer dat we geen vervolg konden geven aan de eerste drie races. Ik probeerde mijn arm te sparen met het idee dat ik in de slotfase nog iets over zou hebben om aan te vallen, net als in Austin, maar dat pakte verkeerd uit. Toen ik aan de leiding van de groep kwam wilde ik wegrijden, maar dat lukte niet en de rest van de groep kwam me op het rechte stuk weer voorbij. Het was geen prettige groep. Eén rijder zat voortdurend de boel te saboteren door wijd te sturen en zodoende iedereen van zijn lijn te duwen. Dat kostte me de veertiende plaats. Ik moet toegeven dat ik zelf een klein schakelfoutje maakte, maar dat heeft me geen plaatsen gekost. Het was gewoon een slechte race. Dat gebeurt soms. Complimenten voor Brad Binder. Heel indrukwekkend wat hij deed door te winnen vanaf de laatste plaats.”

160424_Jerez_-251-600x400 25989092674_78cd9ca223_o 26520119272_0e9e29fae6_o