Brian Bogers: Het thuis publiek in Valkenswaard geeft je een extra boost

26 maart 2016  

Er staat voor het HSF Logistics Motorsport team een belangrijk weekend voor de deur. De thuis Grand Prix in Valkenswaard vormt het decor voor de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 en de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2. Vier van de vijf rijders van het team komen dit weekend in actie in Valkenswaard: Brian Bogers, Calvin Vlaanderen en Roberts Justs in de MX2 klasse en Max Engelen in de EMX250 klasse.

Brian Bogers zal in Valkenswaard voor eigen publiek rijden. De Eindhovenaar begon sterk aan het seizoen door in Qatar in de top tien te finishen. Helaas kende hij in de tweede wedstrijd in Thailand tegenslag waardoor hij op een vijftiende plaats in de tussenstand naar Valkenswaard komt. Bogers is blij dat hij in Nederland is en dat hij voor eigen publiek het beste van zichzelf kan laten zien.

‘’De voorbereiding is niet helemaal naar me zin gegaan. We hadden wel een strak schema met John van den Berk maar helaas ben ik drie dagen geleden ziek geworden en tot op de dag van vandaag voel ik me nog steeds niet lekker. Ik heb deze week helemaal niets kunnen doen, geen conditie en motortraining maar heb alleen maar op bed gelegen. Ik ga daar niet over in zitten, we hebben van te voren hard getraind en wellicht heb ik het dit weekend moeilijk om erin te komen maar we gaan KNALLEN’’: aldus een gemotiveerde Brian Bogers.

Ook het publiek zal een handje mee helpen om het griepje van Brian snel te doen vergeten. Vorig jaar reed Brian een hele sterke Grand Prix in Valkenswaard en dit was tevens ook zijn beste Grand Prix uit zijn carriere. Met een 6-5 in de manches eindigde hij op een knappe vierde plaats.

‘’ Je thuis Grand Prix is natuurlijk altijd de mooiste GP van het jaar omdat je dan voor eigen publiek kunt rijden. Vorig jaar was het publiek super en het geeft je 100% een extra boost als je voorbij komt en je ziet mensen je aanmoedigen. Dit pakte goed uit want ik werd vierde in de Grand Prix. Het zal heel mooi zijn als dat dit jaar weer lukt. Ik rijd al vanaf jongs af aan op Valkenswaard en heb er hele goede wedstrijden gereden maar ook wedstrijden dat ik met de ambulance terug ging. Ik ga gewoon 110% geven en alles uit de kast halen en dan zien we wel waar we op maandagavond staan’’.

Op zondag wordt er getraind in Valkenswaard en staat de kwalificatieheat op het programma en op maandag worden de punten verdeeld in de manches. Voor meer informatie over de Grand Prix in Valkenswaard kunt u kijken op www.gpvalkenswaard.nl.

Fotocredits: Bavo

Bogers_DSC_0076 (C) Bogers_DSC_0158 (C) Bogers_DSC_0215 (C)