Zware omstandigheden spelen MX Rookies parten tijdens CFS Magescq

21 november 2022

Tijdens de tweede ronde van het Franse zandkampioenschap in het zuid Franse Magescq moesten Damien en Jeremy Knuiman met lede ogen toezien dat de pechduivel toesloeg. Het weer in Zuid Frankrijk was vanaf donderdag tot en met vrijdag erbarmelijk slecht, hetgeen de omstandigheden zo zwaar maakte.

Damien mocht als 4e aanrijden naar het startveld voor zijn anderhalf durende wedstrijd 250cc 4-takt en 125cc 2-takt tezamen.  Damien stond aan de binnenkant van het veld, hij had een redelijke start en kon na zijn eerste ronden goed zijn ritme pakken en reed gelijk op de 1e plek van de 125cc en 4e in totaal. Na 45 min wedstrijd merkte Damien al dat de motor steeds minder goed ging lopen en direct na Damien zijn eerste pitstop liep de motor van Damien erg slecht. Twee ronden na de pitstop kon Damien niet meer harder dan stapvoets rijden, omdat de motor niet beter liep. Hierdoor heeft Damien de hele ronde moeten uitrijden om wederom naar de pits te kunnen komen. Dit kostte erg veel tijd voor Damien, omdat hij mede hierdoor ook nog vast kwam te zitten in de modder. Uiteindelijk kwam hij toch nog aan in de pits. Na veel sleutelen heeft deze pitstop ruim 10 minuten geduurd voordat Damien weer weg kon rijden. Hierbij verloor Damien veel plaatsen. De motor liep gelukkig beter na deze pitstop, maar helaas twee ronden voor de finish liep de motor weer erg slecht en kon hij niet harder dan stapvoets rijden. Dit koste echt enorm veel tijd en moeite voor Damien om de wedstrijd toch nog te finishen. Damien eindigde totaal op een 24e plek overall en op een 12e plek van de 125cc. Het vele water is waarschijnlijk de oorzaak van deze storing . Heel erg zonde van de motorpech van Damien, waardoor hij zijn eerste plek verloor.

De startopstelling was zo gezegd op zijn Frans, want in plaats van positie 10 (uitslag vorige wedstrijd) mocht Jeremy als positie 30 zijn startplaats uitzoeken. Gelukkig begon Jeremy heel sterk aan deze wedstrijd en wist hij de eerste ronde al door te komen op een 10e plaats. Jeremy had goed tempo op de modderige baan van Magescq en wist na 30 minuten door te komen op een 7e plaats. De eerste pitstop verliep zeer goed, waarbij Jeremy geen plekje verloor en verder ging aan de wedstrijd. Na twee uur wedstrijd kwam Jeremy nog steeds door op een 7e plaats. Helaas kreeg Jeremy toen aandrijfproblemen en moest hierdoor noodzakelijk een extra pitstop maken die ruim 15 minuten duurde. Daarna kon Jeremy zijn wedstrijd vervolgen en uiteindelijk deze wedstrijd op een voor hem teleurstellende 25e plaats finishen. Helaas hebben mechanische problemen roet in het eten gegooid voor een betere uitslag.

Nu worden de machines opnieuw klaargemaakt ter voorbereiding op de volgende strandrace die aankomend weekend in Saint Léger de Balson plaats zal vinden.