Vlaanderen en Bogers in de top tien in Grand Prix MX2 in Zwitserland, Pootjes pakt punten

14 augustus 2017  

Het HSF Logistics Motorsport team is in de Grand Prix MX2 in Zwitserland met Calvin Vlaanderen in de top tien geeindigd. In de eerste manche kwam Vlaanderen als negende over de finish en in de tweede manche legde hij beslag op een tiende plaats. Ook Brian Bogers zagen we in de tweede manche met een achtste plaats in de top tien en Davy Pootjes pakte na lang blessureleed weer zijn eerste WK punten.

Na het zware zand in Lommel moest de knop om bij de rijders van het HSF Logistics Motorsport team want dit weekend werd er in Zwitserland gereden op een harde, kunstmatig aangelegde baan. Door de regen op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd kwamen er verraderlijke sporen in het circuit te liggen en was inhalen zeer lastig. Goed nieuws voor het team was het feit dat Davy Pootjes na maanden blessureleed zijn rentree kon maken.

Calvin Vlaanderen pakte in de eerste manche een goede start en begon net buiten de top tien aan de wedstrijd. Echter had Calvin daarna moeite om in het goede ritme te komen. Toch wist hij gedurende de manche verschillende plaatsen winst te boeken en kwam als negende over de finish. In de tweede manche reed hij een hele sterke beginfase en kwam hij vanaf een veertiende positie terug naar een vijfde plaats. Helaas had hij te veel van zijn krachten verbruikt waardoor hij terug zakte naar de tiende plaats. “Negende totaal is niet echt een resultaat waar ik tevreden mee ben. Het hele weekend had ik de snelheid om met de top vijf mee te kunnen maar in de wedstrijden kwam het er niet uit. In de eerste manche kreeg ik het goede ritme niet te pakken en in de tweede manche reed ik terug naar vijf maar blies ik mezelf helemaal op. Weer veel geleerd en op naar volgende week,” aldus een teleurgestelde Calvin.

Brian Bogers kende een moeizame week door een rugblessure waardoor hij de hele week niet met de motor kon trainen. In de eerste manche kwam de rijder uit Eindhoven pas als zevenentwintigste uit de eerste bocht waarna hij aan een inhaalwedstrijd moest beginnen. Ondanks dat het inhalen moeilijk was, wist Bogers zich gedurende de manche toch nog op te werken naar een zeventiende plaats.  Helaas moest hij na een slechte start ook in de tweede manche een inhaalrace rijden. Ook nu wist Brian zich op karakter terug te knokken naar voren, om uiteindelijk als negende afgevlagd te worden. “De hele week heb ik de motortraining over moeten slaan omdat ik last had van mijn rug. Hierdoor merkte ik dit weekend dat de feeling met mijn motor gewoon niet 100% was. Daarnaast had ik twee keer pech met de start waardoor ik van achter uit het veld terug moest komen,” liet Brian na afloop weten.

Na elf Grand Prix wedstrijden te hebben gemist stond ook Davy Pootjes aan de start in Frauenfeld. En meteen liet de rijder uit Ammerzoden zich zien, door in de openingsronde van de eerste manche op de vijfde plaats te rijden. Helaas kwam hij in het heetst van de strijd verkeerd uit in een spoort en viel. Van buiten de top twintig moest hij zijn wedstrijd vervolgen en ging in de achtervolging. Hij was een sterke opmars bezig totdat hij opnieuw in de problemen kwam en uiteindelijk buiten de punten finishte. In de tweede manche ondervond Pootjes in de eerste bocht hinder van een valpartij waardoor een goede start er niet in zat. Nadat hij in de beginfase rond de achttiende reed, zakte hij gedurende de manche terug naar de eenentwintigste plaats, en buiten de punten. Toch wist Davy zich knap te herpakken en wist hij als negentiende over de finish te komen. “Allereerst moet ik zeggen dat ik heel blij ben om na een half jaar blessureleed weer terug te zijn. Het hele weekend had ik last van harde armen, maar de kop is eraf en vanaf hier kan ik verder bouwen,” aldus een opgeluchte Davy.

Na Lommel en Frauenfeld staat volgend weekend de derde Grand Prix in drie weekenden op het programma. De afgelopen twee seizoenen was Zweden van de kalender verdwenen maar dit jaar maakt het circuit van Uddevalla zijn rentree op de wedstrijdkalender.

Daguitslag MX2 Frauenfeld

1 Benoit Paturel 47 Pnt

2 Jeremy Seewer 41 Pnt

3 Pauls Jonass 40 Pnt

4 Thomas Covington 36 Pnt

5 Jorge Prado 36 Pnt

9 Calvin Vlaanderen 23 Pnt

14 Brian Bogers 14 Pnt

22 Davy Pootjes 2 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Pauls Jonass 629 Pnt

2 Jeremy Seewer 580 Pnt

3 Benoit Paturel 476 Pnt

4 Thomas Kjer Olsen 467 Pnt

5 Julien Lieber 428 Pnt

8 Brian Bogers 308 Pnt

13 Calvin Vlaanderen 187 Pnt

29 Davy Pootjes 44 Pnt