Arcane Racing haalt felbegeerde FIA goedkeuring binnen

31 december 2021  

Na de succesvolle shakedown in Saoedi-Arabië op 29 december, volgde de 30e een misschien nog wel belangrijker onderdeel: de technische keuring van beide Arcane Factory Racing auto’s. Tijdens deze, in jargon scrutineering genaamde procedure, werd de auto technisch binnenstebuiten gekeerd en werd er bepaald of er technische- of veiligheids-belemmeringen zijn die deelname aan de Dakar rally 2022 zouden blokkeren. Om 07:30 moest men zich melden bij de wedstrijdleiding en krap een uurtje later zat het er alweer op. De keuring werd met vlag en wimpel doorstaan en daarmee heeft Arcane de goedkeuring om op nieuwjaarsdag te starten in de eerste etappe van de Dakar 2022 rally.

Doordat de Dakar een officieel FIA evenement is (de FIA is de internationale autosportbond), werd de Arcane niet alleen goedgekeurd voor de Dakar rally zelf, maar ook voor deelname aan alle grote offroad wedstrijden over de hele wereld. Dat is echt een topprestatie, zeker gezien het feit dat men slechts 8 maanden geleden begonnen is met de bouw van dit nieuwe type Lightweight T3 Vehicle. Chapeau!

Niet alleen de auto’s dienden goedgekeurd te worden, ook de drivers Michiel Becx & Hans Weijs, co-drivers Edwin Kuijpers en Tim Rietveld en alle andere teamleden, waaronder de mechanics Jason Brett en Tiho Lazanov, moesten getest worden op Covid-19. Iedereen kon al snel opgelucht ademhalen want alle leden van team Arcane Racing zijn negatief getest.  Daarmee is de laatste hindernis genomen en staat niets hun start op 1 januari meer in de weg.

Nu gaat men alleen nog wat kleine zaken monteren in de auto’s zoals reservedelen en survivalbenodigdheden en dan is alles tot in de kleinste details klaar voor de start op nieuwjaarsdag.