MX Rookie Team dit weekend weer terug achter het starthek

17 december 2021  

Na een maand winterrust in november gehad te hebben zijn de jongens begin december weer begonnen met de motortraining en hebben ze de afgelopen weken weer enkele goede trainings sessies afgelegd op de circuits van Loon Plage en Grevenbroich.Hierbij ook een simulatie waarbij ze een 1,5 uur durende sessie hebben gedaan, waaruit we nog een aantal verbeterpunten hebben behandeld en klaar zijn voor de wedstrijd van dit weekend.

Want aankomend weekend zullen Jeremy en Damien Knuiman van start gaan in de wedstrijd“The Ultimate’ in Loon Plage Frankrijk. Hierbij zal Jeremy 2,5 uur individueel moeten rijden in de expert klasse en Damien 1,5 uur in de juniors 250/125cc.

Vorige wedstrijd is Jeremy 19e geworden, maar toen moest hij van start gaan vanaf startrij 8. Nu heeft Jeremy startnummer 17 toegewezen gekregen en zal hij op de eerste rij van start mogen gaan. Hij zal hier dan van start gaan op een 450cc, waar we begin deze winter mee begonnen zijn te trainen en hiermee gaat hij proberen de 19e plaats van de vorige wedstrijd te verbeteren.

Damien had de afgelopen wedstrijd startnummer 70 en moest daarom ook op de tweede startrij starten en wist toen uiteindelijk op een 13e plaats overall te eindigen en als 6e 125cc coureur. Ook Damien zal nu op de eerste startrij kunnen starten dit weekend want hij heeft startnummer 19  toegewezen gekregen. Ook hij smacht naar een beter resultaat. Damien zal wel gewoon op de 125cc van start gaan in deze race.