Ivano van Erp vijfde in eindstand EMX125 Kampioenschap

11 november 2021  

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team is in de eindstand van het EMX125 Kampioenschap op een vijfde plaats geëindigd. Tijdens de laatste wedstrijd van het kampioenschap in het Italiaanse Mantova liet hij nog eens zien dat zijn snelheid goed is voor top drie plaatsen en wist in de tweede manche netjes tweede te worden.

Gretig begon Ivano aan de dag en maakte zich het zanderige circuit snel eigen. In de tijdtraining ging hij er goed voor zitten om er een hele snelle tijd uit te persen. Dit lukte goed want hij kwam uiteindelijk uit op een vijfde tijd en trainde hiermee binnen de seconde van de snelste man.

In de eerste manche zat het tegen voor van Erp. Hij kwam ten val en door zijn haast en gretigheid om tijd en plaatsen winst te boeken, kwam hij nog twee keer ten val. Hierdoor zat er in de eerste manche niet meer in dan een vijftiende plaats.

In de tweede manche liep het allemaal beter. Hij had al snel de derde plaats in handen en begon druk uit te oefenen op de tweede man. Met nog een aantal ronden te gaan sloeg hij toe en nam de tweede plaats in handen. Deze positie gaf hij in het resterende deel van de manche niet meer uit handen en werd als tweede afgevlagd.

In het dagklassement legde Ivano beslag op een zesde plaats en in de eindstand van het EMX125 Kampioenschap is van Erp op een vijfde plaats geëindigd. Volgend jaar keert de crosser uit Oss terug in deze klasse en probeert zijn uitslag van dit jaar dan te verbeteren!

Daguitslag EMX125 Mantova:

  1. Lucas Coenen 50 pnt
  2. Karlis Alberts Reisulis 35
  3. Cas Valk 35
  4. Ivano van Erp 28

Eindstand EMX125 Kampioenschap:

  1. Valerio Lata 330 pnt
  2. Boby Bruce 297
  3. Lucas Coenen 287
  4. Ivano van Erp 249