Waardige seizoens afsluiting voor MX Rookies

4 november 2021

Voor Jeremy stond afgelopen zaterdag een Enduro wedstrijd in Harfsen op het programma en afgelopen zondag reden beide Rookies in Meijel de seizoens afsluitende wedstrijd bij de MON in de MX2 Inters klasse

ONK Enduro Harfsen

Voor Jeremy zijn tweede Enduro wedstrijd in het Gelderse Harfsen, waar hij in de klasse J1 van start ging. Hierin zijn zowel 4 als 2-takt motoren tot en met 250cc toegestaan. Jeremy moest vanwege zijn leeftijd en zijn A1 rijbewijs op de 125cc van start. Wederom beschikbaar gesteld door Leo Molijn. Vooraf wisten we dat dit geen makkelijke opgave zou worden, maar het doel was Enduro ervaring en ritme op te doen voor de toekomst. Na de motor gekeurd en ingeleverd te hebben was Jeremy er klaar voor. Familie Blomer bedankt voor de hulp met de claxon.

Jeremy had zijn starttijd om 09:15u en om 16.45u zou de wedstrijd eindigen. Vanaf het begin had Jeremy zijn ritme goed te pakken. De enige spelbreker was de regen die de gehele dag aanwezig was. Drie proeven per ronde die hij op vrijdag reeds verkend had met Enduro legende Hans Vogels waren zwaar en Enduro waardig. Op een kleine schuiver na door de modder, verliep zijn dag goed en ging hij elke proef steeds beter rijden. Uiteindelijk kwam Jeremy uit op een 8e plaats met zijn 125cc tussen de 250cc’s. Tevreden en met leerzame bagage in zijn rugzak naar huis.

MON Meijel

Voor Jeremy die het gehele seizoen al bij de MX2 Inters in deze klasse rijdt had weinig moeite om over te schakelen van de 125cc 2-takt Enduro naar een 250cc 4-takt crosser na zijn Enduro avontuur van afgelopen zaterdag. Voor Damien die normaal bij de 125cc cup rijdt was geen wedstrijd deze dag, maar door zijn startbewijs om te zetten, mocht hij toch bij de MX2 Inters rijden met zijn 125cc.

In de tijdtraining had Jeremy goed zijn ritme te pakken en zette in het begin van de training een tweede tijd neer. Uiteindelijk was Jeremy afgezakt naar een 3e plaats, maar wist in de laatste ronde toch nog aan te zetten en de snelste tijd van iedereen neer te zetten. Damien deed goed zijn best, maar het viel niet mee voor hem om een snelle tijd te realiseren op deze old-skool baan. Uiteindelijk een nette 28e plaats in deze klasse voor hem.

In de eerste manche had Jeremy een redelijke start rond plaats 6 en wist zich al snel naar voren te rijden. Jeremy had goed zijn ritme te pakken en hield een hoog tempo de gehele wedstrijd vast. Op plaats 2 aangekomen was er een aanzienlijk gat van 12 seconden met de kopman. Dit gat wist hij in 4 ronden te dichten en de koppositie over te nemen en aansluitend deze manche op een overduidelijke wijze te winnen. Damien startte in het achterveld en werkte zich per ronde netjes naar voren in dit grote geweld om uiteindelijk als 21e te eindigen.

In de tweede manche had Jeremy weer een redelijke start en wist op plaats 8 door te komen en wist weer snel naar voren te rijden. Na een strijd om plek 2 en 3 die enkele ronden duurden wist Jeremy ze uiteindelijke te passeren. Wederom een groot gat met de koploper van zo’n 16 seconden. Hij streed voor elke meter en wist de kopman tot op 5 seconden nog te benaderen om uiteindelijk op een tweede plaats deze manche af te sluiten. Voor Damien was de tweede manche een kopie van de eerste en eindige op een 21e plaats. Veel geleerd en ervaring opgedaan in deze mooie wedstrijd.

Omdat in deze wedstrijd de MX1 en MX2 samen reden waren de bovengenoemde resultaten van deze twee klassen samen. Van de MX2 werd Jeremy eindoverwinnaar en behaalde Damien een 13e plaats in het eindklassement.

Komende twee weken zullen er nog enkele trainingen en clubwedstrijden plaatsvinden, voordat de mannen de winterstop gaan houden