Ivano van Erp pakt derde zege in het EMX125 Kampioenschap in Arco di Trento

23 oktober 2021  

Op het circuit van Arco di Trento heeft Ivano van Erp van het MJC Yamaha team zijn derde zege in het EMX125 Kampioenschap weten te pakken. Van Erp kwam in de eerste manche van buiten de top vijf terug naar voren en ging in de slotfase in gevecht met de leider. Tot twee keer toe wist hij de leider te passeren maar helaas kon hij het net niet afmaken en finishte als tweede.

Van Erp opende ijzersterk op het snelle, technische circuit van Arco di Trento. Hij perste er in de tijdtraining een hele snelle tijd uit en was hiermee niet alleen het snelste in zijn groep maar ook het snelste over beide groepen waardoor hij de pole position veroverde.

In de eerste manche pakte hij een redelijk goede start maar moest toch van buiten de top vijf aan een opmars beginnen. Hij had de snelle lijnen al snel gevonden op het circuit en stormde met de snelste rondetijd naar voren. In de slotfase kreeg hij de aansluiting met de leider en ging in gevecht met hem. Tot twee keer toe wist Van Erp de koppositie over te nemen maar uiteindelijk kon hij het net niet afmaken en finishte als tweede!

Een betere start in de tweede manche zorgde ervoor dat Van Erp de wedstrijd kon controleren en als winnaar over de finish kwam.

Commentaar Ivano van Erp: ‘’Het voelt heel goed dat ik deze overwinning heb gepakt. Ik voelde me gelijk in de ochtend al goed in de vrije training en de tijdtraining waardoor ik de pole position kon pakken. Ik was hier blij mee. Ik vind deze baan heel mooi en ik ben heel blij dat ik twee opeenvolgende overwinningen heb kunnen pakken. Ik wil iedereen die mij helpt bedanken, mijn team, mijn familie, iedereen.’’

Met een 2-1 in de manches pakte hij zijn derde EMX125 zege van dit seizoen. Met dit goede resultaat is hij in de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap opgeklommen naar een vierde plaats. Aanstaande dinsdag gaat het kampioenschap verder op het circuit van Arco di Trento en dan zal van Erp opnieuw hoog proberen te scoren.

Daguitslag EMX125 Arco di Trento:

1 Ivano van Erp 47 Pnt

2 Valerio Lata 47 Pnt

3 Bobby Bruce 38 Pnt

4 Lucas Coenen 29 Pnt

5 Kay Karssemakers 28 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Valerio Lata 221 Pnt

2 Bobby Bruce 201 Pnt

3 Kay Karssemakers 186 Pnt

4 Ivano van Erp 164 Pnt

5 Lucas Coenen 148 Pnt