MX Rookie Jeremy Knuiman knap derde in de eindstand van de MX 2 klasse

21 oktober 2021  

Tijdens de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Motorcross bij de KNMV afgelopen zaterdag in Oldebroek kwamen beide MX Rookies aan de start. Jeremy in de MX 2 klasse en Damien als gelegenheidsrijder in de 125cc cup klasse.

In de tijdtraining kon Jeremy goed zijn ritme pakken en zette hij in het begin van deze training een zesde tijd neer. Toen zakte hij af naar een achtste tijd, maar daarna heeft Jeremy nog zijn tijd kunnen verbeteren naar een zevende tijd wat ook zijn definitieve tijd was en zijn startplaats voor aan het starthek.

In de eerste manche had Jeremy een goede start op P7 en wist na twee ronden al door te komen op P5. Toen maakt Jeremy een foutje op een dubbele bult en viel hij er heel hard af, waarbij hij meteen veel last had van zijn stuitje en rug. Na even bijkomen stapte Jeremy weer op zijn motor en probeerde hij zijn weg te vervolgen. Gelijk hierna kwam er een rode vlag situatie voor een ander ongeval en was de race dus afgelopen. In deze manche heeft Jeremy dus geen resultaat en geen punten.

In de tweede manche had Jeremy een redelijke start rond P10 en wist hij na een paar ronden alweer door te komen op P8. Doordat de zon heel laag stond was het zicht op de baan erg lastig en was er maar één goede lijn dat het inhalen erg moeilijk maakte. Het lukte Jeremy toch na een paar ronden weer op P6 rond te komen. Na lang gestreden te hebben om P5 was het Jeremy toch gelukt om deze rijder toch te passeren en is hij uiteindelijk gefinisht op P5. Jeremy heeft een heel goed seizoen in deze klasse gereden, waarbij hij elke wedstrijd steeds beter is gaan presteren. Door uiteindelijk alle punten te verrekenen van de bruto naar de netto eindstand werd hij ook beloond met een mooie derde plaats in de eindstand van het ONK Kampioenschap!

Damien Knuiman kon voor deze gelegenheid eenmalig deelnemen aan de 125cc cup klasse. Hij liet gelijk zien in de tijdtraining dat hij het erg naar zijn zin had en de snelste tijd op de klokken kon zetten.

In de eerste manche ging hij goed van start op een tweede plaats. Gelijk ging hij de strijd aan met de kopman en volgde hij enkele spannende ronden in het duel om de eerste plaats. Helaas viel het doek voor Damien na vier ronden wegens mechanische problemen, dit kon niet direct opgelost worden en dat betekende een DNF.

 

Bij de tweede manche was hij op revanche bewust en vertrok hij als eerste rijder na de eerste bocht. Wederom volgde er een spannend duel om de eerste plaats wat Damien na enkele ronden in zijn voordeel deed beslissen. Gestaag kon hij aan het einde van de manche enkele seconden uitlopen op de tweede man en de winst van deze manche binnenhalen.

MON Deurne zondag 17 oktober

Hier stond alleen MX Rookie Jeremy Knuiman aan de start. Nog wel wat bont en blauw en stijfjes van zijn valpartij van zaterdag in Oldebroek. Omdat de Rookies aankomend weekend in Loon Plage Duinkerke deelnemen aan een wedstrijd van het Franse zandkampioenschap (Championnat sur Sables) hebben we besloten om afgelopen zondag te gaan rijden met een 12L tank en een hardere vering.

In de eerste training moest Jeremy hier goed aan wennen en zette hij hierbij een elfde tijd neer in totaal van de MX 1 en MX 2 klasse.

In de eerste manche had Jeremy een slechte start, maar had hij snel zijn goede ritme te pakken op de zware zandbaan van Deurne en wist zich goed naar voren te rijden om uiteindelijk vierde van beide klassen samen te worden.

In de tweede manche had Jeremy opnieuw een slechte start en kreeg hij na ronde vier een zandstraal in zijn gezicht, waardoor hij zijn bril af moest doen.

Na een paar ronden zonder bril te rijden had Jeremy gauw een brillenstop gedaan, waarbij hij een nieuwe bril kreeg. Hiermee kon hij een stuk beter rijden en klom weer snel naar P4 toe. Wederom was hij net zoals bij zijn eerste manche de snelste MX 2 rijder en haalde hij de totaal overwinning in deze 250 cc klasse.

Voor aankomend weekend zijn we in voorbereiding voor de Championnat sur Sables in Duinkerke, waarbij eerst Damien aan de start komt in de categorie Junior 125cc 2T met rijnummer 70 en hier 1,5u aan een stuk zal moeten rijden. Jeremy komt aan de start in de categorie Inters Motor CFS-J  bij de grote mannen, maar zal in de 250cc 4t klasse geklasseerd worden met rijnummer 233. Hij zal 2,5u aan een stuk moeten rijden met diverse pit stops