Ivano van Erp wint zijn tweede EMX125 wedstrijd van het seizoen in Spanje

17 oktober 2021  

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft de vijfde wedstrijd om het EMX125 Kampioenschap in het Spaanse Arroyomolinos weten te winnen. Voor van Erp was dit zijn tweede overwinning in drie wedstrijden en is hiermee in de tussenstand van het kampioenschap opgeklommen naar een vijfde plaats.

Het circuit van Arroyomolinos was bezaaid met diepe, harde sporen wat het circuit zeer verraderlijk maakte. Duizenden Spaanse fans stonden langs het circuit om de motorcross met eigen ogen te aanschouwen. De zestien jaar jonge van Erp moest in beide manches een inhaalrace rijden. In de eerste manche kwam hij rond de tiende plaats uit de start en werkte zich terug op naar voren. In de tweede helft van de wedstrijd kreeg hij de leiding in de wedstrijd in handen en won. In de tweede manche kwam hij na een goed verlopen eerste ronde op een zesde plaats voorbij start/finish. Het duurde niet lang voordat hij de vierde plaats in handen kreeg. Hier wist hij zich in de rest van de manche staande te houden en verzekerde zich van zijn tweede eindzege van het seizoen!

Commentaar Ivano van Erp: ‘’Ik nam vandaag niet de beste starts. Ik moest veel werk verzetten maar ik was in de eerste manche in staat om de leiding in handen te nemen en de manche winnend af te sluiten, wat heel mooi was. In de tweede manche had ik een betere start maar maakte een kleine fout waardoor Bobby Bruce mij wist te passeren. Ik wist mij op te werken naar een vierde plaats en ik zag via mijn potboard dat dit voldoende was voor de eindzege. Ik bleef geconcentreerd rijden en wist de overwinning te pakken. Ik wil iedereen bedanken die me helpt en in het bijzonder Loic LeFoll, mijn familie en alle andere sponsors.’’

Met dit goede resultaat is hij in de tussenstand van het EMX125 Kampioenschap opgeklommen naar een vijfde plaats. Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd van dit kampioenschap op het programma in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag EMX125 Spanje:

1 Ivano van Erp 43 Pnt

2 Bobby Bruce 40 Pnt

3 Lucas Coenen 35 Pnt

4 Pablo Guttierez 29 Pnt

5 Kay Karssemakers 29 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:

1 Valerio Lata 174 Pnt

2 Bobby Bruce 163 Pnt

3 Kay Karssemakers 158 Pnt

4 Lucas Coenen 119 Pnt

5 Ivano van Erp 117 Pnt