Yamaha R3 bLU cRU Cup maakt zich op voor spannende seizoensfinale in Hockenheim

22 september 2021  

Komend weekend wordt de laatste ronde van de Yamaha R3 bLU cRU Cup verreden in Hockenheim. Het beloofd een zeer spannende ontknoping te worden, waarbij Nick Roelfsema en Bryan Cohen de voornaamste titelkandidaten zijn. Daarnaast komen de Yamaha R3 bLU cRU Academy rijders ook in actie voor hun laatste IDM races in 2021. Alle races zijn live te volgen via de online kanalen van het IDM.

De Yamaha R3 bLU cRU Cup organisatie kan tevreden terugkijken op het debuutseizoen met deze nieuwe competitie. De gezamenlijke klasse met rijders vanuit Yamaha Duitsland en Yamaha BeNeLux leverde volop strijd op. De Nederlandse en Belgische rijders lieten zich fantastisch zien, waarbij zes van de acht voorgaande races door een BeNeLux rijder werd gewonnen. Door de coronasituatie werd de kalender iets ingekort, maar uiteindelijk leverde het seizoen ontzettend veel mooie gevechten met prachtige kopgroepen op.

Komend weekend (24 t/m 26 september) staat de seizoenfinale op het programma in Hockenheim. Zoals gebruikelijk worden er twee wedstrijden verreden, die zaterdagmiddag om 15:30 uur en zondagmorgen om 10:00 uur van start gaan. Nick Roelfsema heeft de beste papieren voor de titel, aangezien hij zestien punten voor staat op de nummer twee in het klassement Bryan Cohen. Ook Michel-Caspar Wieth, Sven Wind, Senna van den Hoven en Rocco Sessler hebben nog een theoretische kans op de titel. De Yamaha R3 bLU cRU Cup wedstrijden in Hockenheim zijn live te zien via het YouTube kanaal en Facebookpagina van het IDM.

Tussenstand – Yamaha R3 bLU cRU Cup
P1: Nick Roelfsema – 141 punten
P2: Bryan Cohen – 125
P3: Michel-Caspar Wieth – 96
P4: Sven Wind – 93
P5: Senna van den Hoven – 93
P8: Ferre Fleerackers – 68
P17: Corine Brandhorst – 16
P18: Thijs Westenbrink – 15

Joey Litjens, coördinator Yamaha R3 bLU cRU BeNeLux: “Ik ben enorm tevreden over hoe ons eerste seizoen in de Yamaha R3 bLU cRU Cup is verlopen. We gingen vanwege de corona in 2020 niet van start, maar wat hebben de rijders dat dit jaar goedgemaakt. Het seizoen is voorbij gevlogen en wat hebben we een mooie wedstrijden gehad. Alle BeNeLUx rijders hebben zich op hun eigen manier uitstekend ontwikkeld. Nick Roelfsema heeft ondanks zijn zeer jonge leeftijd zeer volwassenen gereden en heeft daardoor een goede voorsprong in het kampioenschap. Maar Bryan Cohen zal het er niet bij laten zitten en deze twee rijders gaan zeer waarschijnlijk uitmaken wie er kampioen gaat worden. Dat de beste moge winnen!”

Tevens gaan de Yamaha R3 bLU cRU Academy rijders komend weekend van start voor hun laatste races in de IDM Supersport 300 klasse. Oliver Svendsen streed dit jaar al regelmatig voor het podium en wil dat ook graag in Hockenheim doen. Luuk de Ruiter zal opnieuw op jacht gaan naar punten, terwijl Mia Rusthen haar seizoen ook goed wil afsluiten. De IDM Supersport 300 klasse rijden hun wedstrijden op zondag, die om 11:35 uur en 14:35 uur van start gaan.

Joey Litjens, coördinator Yamaha R3 bLU cRU BeNeLux: “Het was dit jaar een nieuw project om met een aantal Academy rijders van start te gaan in de IDM Supersport 300 categorie. Het was zeker niet makkelijk en we zijn ook zeker nog niet waar we willen zijn, maar de rijders hebben ook goede dingen laten zien. Dat we in ons eerste seizoen al regelmatig voor de podiumplekken konden strijden, hadden we vooraf niet verwacht. Organisatorisch en technisch staan we er goed voor. We zijn achter de schermen al druk bezig met de rijders line-up voor volgend jaar en ons doel is om de Yamaha R3 bLU cRU Academy kwalitatief nog verder te laten groeien