MX Rookies tonen progressie

15 juli 2021

Afgelopen zondag waren de MX Rookies aanwezig op de mooie baan van Halle. Hier werd de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Motorcross van de KNMV gereden.

In de tijdtraining had Jeremy Knuiman gelijk een goed ritme te pakken en dat was te zien, want hij zette een 4e tijd neer dus had hij een zeer goede plek aan het starthek.

Met de eerste manche had Jeremy een redelijke start rond p15 en wist zichzelf al gauw naar voren te werken, maar kwam helaas na een paar ronden ten val en moest zich weer terug vechten. Dit ging goed totdat hij helaas nog een foutje maakte en weer ten val kwam, daarna heeft Jeremy alsnog wat plaatsen winst geboekt en wist alsnog als 13e over de finish line te komen.

Door een rode vlag situatie in een andere wedstrijd voorafgaand aan de tweede manche van de 250cc werd de manche ingekort van 25 minuten naar 20 minuten. Jeremy had een slechte start, maar had meteen zijn goede ritme te pakken en ging vol de aanval in op het hele zware circuit van Halle. Hij boekte elke ronde veel plekken winst en wist uiteindelijk een 6e plaats te veroveren. In de laatste ronde was hij nog in gevecht om plaats 5, maar dat is helaas niet gelukt. Dit was een zeer goede manche voor Jeremy, waarbij hij zijn snelheid goed liet zien om uiteindelijk overall op een 8e plaats te eindigen.

In de tijdtraining had Damien gelijk al in het begin zijn beste ronde gereden en kwam niet meer aan zijn beste tijd. Uiteindelijk  kwam hij uit op een  13e plaats in deze training.

De eerste manche had Damien een goeie start rond plaats 6 en had gelijk goed zijn ritme te pakken. Hij reed goed en sterk rond, maar moest toch een paar plaatsen gewonnen geven en kwam uiteindelijk uit op een keurige 11e plaats.

Hetzelfde gold voor Damien, zijn wedstrijd werd ingekort van 20 minuten naar 15 minuten. Damien had geen goede start in de 2e manche en kwam de eerste ronde door op plek 22. Hij heeft een goede inhaal race gereden en is zijn eigen ding blijven doen. Door netjes zijn eigen tempo te rijden is hij uiteindelijk op een 13e plek geëindigd. Hiermee op een keurige 10e plaats in de overall stand van de dag!

De Rookies hebben dinsdag en woensdag een flinke motortraining achter de rug als voorbereiding op de tweede EMX 250cc wedstrijd in Oss op zaterdag 17 juli. Hier hoop Jeremy een startplaats te veroveren zodat hij mee kan doen in het hoofd evenement later op de dag. Damien zal hier als supporter aanwezig zijn, omdat de 125cc klasse hier niet rijd.