Molenaar Racing Team in actie tijdens World Superbikes in Assen

29 juni 2021  

Het Molenaar Racing Team zal in actie komen tijdens de vijfde ronde van het FIM World Superbike kampioenschap in Assen. De twee wildcards die voor de World Supersport 300 klasse te vergeven waren zijn aan Thom Molenaar en Sven Doornenbal toegekend.

Het prestigieuze World Superbike kampioenschap rijdt normaal gesproken hun wedstrijd in Assen in april, maar het seizoen kende een late start en de wedstrijd werd verplaatst naar het weekend van 23 tot en met 25 juli. De coureurs van het Molenaar Racing Team kregen afgelopen maandag het heugelijke nieuws te horen dat ze daarbij met een wildcard aan de start mogen verschijnen. Geweldig nieuws, en het team laat er dan ook de IDM wedstrijd in Schleiz, die in hetzelfde weekend wordt verreden, voor schieten.

Werk aan de winkel

Het reglement van de WSSP 300-klasse is anders dan dat van het IDM, en dus wordt er door het team hard gewerkt om de KTM RC390’s optimaal te prepareren. Ook de coureurs zijn uitermate gemotiveerd om topfit aan de start van de wedstrijd te verschijnen. “We hopen natuurlijk dat er tegen die tijd weer publiek aanwezig mag zijn, en gaan ons uiterste best doen om een mooie prestatie neer te zetten voor onze sponsors en fans”, zegt een enthousiaste Thom Molenaar.
De coureurs zullen met de KTM’s in Arie Molenaar Motors/Nutec-kleuren op vrijdag twee vrije trainingen verrijden, op zaterdag een Superpole en de eerste race, gevolgd door een warming up en tweede race op zondag.