MX Rookie’s staan op punt om MX seizoen 2021 te beginnen

16 juni 2021  

Het heeft lang geduurd, maar aanstaande zondag 20 juni gaat het MX 2021 seizoen dan eindelijk van start met de eerste Open Nederlands kampioenschap crosswedstrijd in Arnhem bij de KNMV.

Lange voorbereiding met de onzekerheid ‘wanneer begint het nu eindelijk’, was de rode draad in de voorbereiding op dit nieuwe seizoen. De hele winter getraind op de motor en conditioneel onder begeleiding daar waar mogelijk, vanwege het Covid19 virus.

In maart alle wedstrijden weer doorgeschoven tot nader bericht. Wat doe je dan. Dezelfde trainingsfrequentie behouden of een nieuw plan maken. Alles is erg onzeker en moeilijk te voorspellen hoe nu verder om op tijd de juiste vorm te hebben.

De mannen zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben zich zo goed mogelijk voorbereid door veel motor te rijden in binnen- en buitenland, daar waar mogelijk. Zo ook een paar trainingssimulaties gereden (nep wedstrijd), waarbij al mooie uitslagen naar voren kwamen. Zo ook de eerste grote wedstrijd in Grevenbroich Duitsland.

Afgelopen zondag had MX Rookie team de ADAC-MX cup in Grevenbroich op het programma staan.

 

Jeremy Knuiman reed in de klasse MX2 op zijn KTM 250cc 4-takt en Damien Knuiman reed deze wedstrijd ook in de MX2 klasse op zijn KTM 125cc 2-takt.

Hierbij begonnen ze met de vrije training om 09.00 uur. Damien en Jeremy hadden gelijk een goed gevoel met de baan en vonden al snel goed ritme, waarbij Damien een achtste tijd reed en Jeremy helaas een defecte transponder had en dus geen tijd noteerde. In de aansluitende tijdtraining kon Jeremy al in het begin van deze training een snelle ronde neerzetten, waarbij hij de eerste tijd neerzette en deze tijd werd de gehele training niet meer verbroken. Damien kon in het begin moeilijk vrije baan vinden, maar kon in het midden van de tijdtraining een goede tijd neerzetten, waarbij hij op een negentiende positie uitkwam. Hij was hier erg tevreden mee, omdat Damien met zijn 125cc tussen de 250cc reed.

De eerste manche had Jeremy een hele slechte start, maar had toch direct zijn ritme te pakken en kon hierbij goed naar voren rijden. Vanaf plaats vijftien kon hij in vijf ronden tijd naar voren rijden. Hij reed toen op plaats twee. Na een paar ronden kon Jeremy de leiding overnemen en deze tot het eind van de race vasthouden om deze manche winnend af te sluiten.

De tweede manche had Jeremy wederom een slechte start en moest van achter komen, maar wist meteen weer zijn goede ritme van de eerste manche op te pakken en reed weer zeer snel naar voren. Met nog tien minuten te gaan nam Jeremy de leiding over en wist een mooi voorsprongetje te maken op de nummer twee en kon deze manche ook winnend af sluiten om hiermee de overall win te pakken in de MX2 klasse.

Damien had in de eerste manche een hele goede start en kwam op plaats drie de bocht uit. Na een aantal ronden kwam Damien door op een twaalfde plaats en wist deze goed vast te houden, totdat hij later in de manche een foutje maakte en ten val kwam en hierbij wat plaatsen af moest staan. Damien wist deze manche nog af te sluiten op een nette achttiende plaats.

De tweede manche had Damien wederom een goede start en zat heel lang met een groepje in de battle. Helaas kwam Damien hierbij weer ten val, maar wist wel weer snel op te staan en zijn wedstrijd te hervatten, hierbij kwam Damien over de finish op een éénentwintigste plaats.

De snelheid was goed van Damien, alleen jammer van de foutjes die hij had gemaakt, maar daardoor heeft hij veel geleerd en door deze wedstrijd ook weer veel ervaring opgedaan tussen de grote mannen.

De Rookies zien met deze voorbereidingen uit naar de wedstrijd van aanstaande zondag.

We zijn ontzettend blij dat alle sponsoren wederom hun bijdrage leveren, zodat wij dit seizoen weer goed voorbereid met het juiste materiaal van start kunnen.