Tweede plaats resultaat van uitstekende teamprestatie”Belcar Endurance Championship 2021 – 1. Zolder

10 mei 2021  

Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten legden bij de eerste race van het Belcar Endurance Championship 2021 met hun #TheRocket11 van Krafft Racing meteen beslag op een mooie ereplaats. Aan het eind van de wedstrijd over drie uur op het circuit van Zolder kwamen ze als tweede over de streep. Toch is er nog werk aan de winkel, stelt het trio in koor.

De vreugde was er, aan het eind van de 3-uursrace in het kader van het Zolderse New Race Festival. Maar ook het besef dat het nog beter kan en moet.

“We waren eigenlijk niet snel genoeg”, gaf Bert Longin achteraf zonder omwegen toe. “Deze tweede plaats is het resultaat van een uitstekende prestatie van het hele team. Wedstrijdindeling, strategie, pitstops, nergens hebben we iets laten liggen. Dit was het beste wat we op dit ogenblik kunnen bereiken.”

Niemand racet echter om tweede te worden. En al zeker Bert Longin niet. “Na afloop kreeg ik te horen dat ik tevreden moest zijn met ons resultaat”, stelt de Leuvenaar. “En ja, dat ben ik ook wel een beetje. Maar mijn racersbloed wil altijd winnen. En die mogelijkheid zat er vandaag eigenlijk niet in.”

#TheRocket11, een Norma-prototype uit de ateliers van Krafft Racing, is een splinternieuw exemplaar, en staat nog niet helemaal op punt. “We moeten een oplossing vinden, en daar wordt ook hard aan gewerkt”, weet Stienes Longin. “Qua afstellingen kunnen we wel al iets winnen, maar ook op het gebied van vermogen kan er wellicht wat tijd worden gewonnen.”

Tweede worden en belangrijke punten scoren is in zo een omstandigheden niet evident, weet ook Christoff Corten. “Bert reed een prachtige openingsstint”, doet Christoff Corten het relaas. “Maar toen ik het stuur overnam besloten we al snel om te proberen zo constant mogelijk te rijden, tegen een strak tempo. De bedoeling was om Stienes in de slotfase over relatief frisse banden te laten beschikken. Dat is goed gelukt. Door iets langer door te gaan konden we ook gebruik maken van een raceneutralisatie om onze laatste pitstop af te werken. Dat was perfect getimed. Zonder een stukke startmotor (waardoor de wagen moest worden aangeduwd en er onvermijdelijk een drive-through straf volgde, red.) had er misschien nog meer ingezeten, maar we mogen met deze tweede plaats al heel tevreden zijn.”

“Iedereen heeft zich het afgelopen weekend uit de naad gewerkt, en daar zijn we voor beloond”, besluit Bert Longin. “Maar willen voor het vervolg van het seizoen meer troefkaarten achter de hand kunnen houden, dan moeten we nu hard aan de bak. Volgende keer wil ik winnen.”

Volgende keer, dat is op Duitse bodem. In het voorprogramma van de 12 Uur van Hockenheim wordt op 22 en 23 mei de tweede manche van de Belcar Endurance Series afgewerkt.