Van Loon heeft zin in de Andalucia Rally

7 mei 2021  

Rondom Villamartin wordt van 11 tot en met 16 mei de Andalucia Rally verreden. Het is de eerste Cross Country Rally voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay in 2021 na twee Baja’s en een circuitrace. In een competitief sterk deelnemersveld, wil Van Loon bewijzen dat hij thuishoort in de top vijf. Van Loon kan niet wachten tot de start van de tweede editie van deze rally.

“Vorig jaar was de Andalucia Rally de heropening van de Cross Country rally,” vertelt Van Loon. “Dat was toen de eerste rally van het seizoen en meteen een zware. Nu ziet het er heel anders uit en hebben we al flink wat kilometers achter de rug. Ik kijk er erg naar uit om terug te keren in Andalusië, het was een hele mooie rally met veel afwisseling. Het wordt wel echt anders dan Jordanië en Saudi-Arabië, de organisatie heeft verschillende nieuwe stukken in de proeven verwerkt. Wij hebben er erg veel zin in!”

De Andalucia Rally begint op 11 en 12 mei met de tests, shakedowns en keuringen en op 12 mei vindt tevens de proloog plaats. De eerste etappe is op donderdag 13 mei en de finish van de rally volgt op zondag 16 mei. In totaal wordt er 1244 kilometer in competitie afgelegd. Van Loon en Delaunay gaan van start met nummer 205.