Succesvolle kick-off Yamaha Racing bLU cRU Benelux in Assen

5 april 2021  

Op vrijdag 2 april werd in Assen de Yamaha Racing bLU cRU Benelux kick-off van het seizoen 2021 gehouden. De coureurs van de Yamaha R125 bLU cRU Cup, de Yamaha R3 bLU cRU Cup en de nieuwe Yamaha R3 bLU cRU Academy kregen een presentatie waarna er teamkleding werd uitgereikt. Als afsluiting werd er onder begeleiding van de bLU cRU crew een eerste shakedown test verreden op de TT Junior Track.

In Corona-tijden lijkt iedere planning onzeker, toch komt het raceseizoen dichterbij. Volgens de huidige kalender openen de coureurs van de Yamaha R125 bLU cRU Cup powered by KicXstart hun seizoen met een officiële voorjaarstraining op 10 april op de TT Junior Track in Assen. Op diezelfde dag zullen de Yamaha R3 bLU cRU Cup- en Academy-coureurs hun eerste voorjaarstraining in het Duitse Hockenheim rijden.

Om optimaal voorbereid aan het seizoen te beginnen werden alle Yamaha bLU cRU-coureurs uitgenodigd voor een kick-off op vrijdag 2 april op de TT Junior Track in Assen. Uiteraard werden daarbij de geldende Corona-maatregelen in acht genomen en de paddock opgedeeld waardoor de R125 Cup, R3 Cup en R3 Academy ieder een eigen eiland hadden.

De jonge talenten van de Yamaha R125 bLU cRU Cup powered by KicXstart werden door klassecoördinator Bob Withag welkom geheten. De populaire opstapklasse voor jonge coureurs vanaf 12 jaar viert dit seizoen haar jubileum en het belooft in het tiende seizoen wederom een spannende strijd te worden. Een vol veld dat bestaat uit 17 man en 2 dames staat te trappelen om de strijd met elkaar aan te gaan.

Een uitstekende doorstroming is gegarandeerd dankzij de Yamaha R3 bLU cRU Cup en Academy. De R3 Cup is een standaardklasse waarin rijders uit verschillende landen met identieke R3’s de strijd met elkaar aan zullen gaan in een samenwerking tussen Yamaha Benelux en Duitsland. Bij de R3 Academy worden de coureurs binnen een professioneel team voorbereid om door te stromen naar het FIM Supersport 300 World Championship of een internationale Supersport 600 klasse. Alle R3-coureurs kregen na welkom te zijn geheten door Joey Litjens een uitgebreide presentatie ter voorbereiding van het wedstrijdseizoen 2021.

Na de presentatie en het overhandigen van de teamkleding aan de coureurs van alle klassen werden er profielfoto’s en video-opnames gemaakt. Vervolgens was het tijd voor een shakedown op de TT Junior Track. Gastrijder bij de Yamaha R3’s was influencer en gepassioneerd motorsportliefhebber Enzo Knol. Het was een vervolg van zijn gastoptreden met een Yamaha R125, waarmee hij vorig jaar tijdens de kick-off kennismaakte. Onder koude maar droge omstandigheden konden alle coureurs een drietal shakedown-sessies rijden onder begeleiding van de bLU cRU crew, dit seizoen uitgebreid met Academy ambassador en riders coach Scott Deroue. Na deze succesvolle kick-off zijn de coureurs klaar voor het nieuwe seizoen.