“Dit weekend racen we voor mijn vader”

29 september 2020  

Volgend weekend staat in Zolder het NASCAR American Festival op het programma. Niet alleen de tweede manche van de NASCAR Whelen Euro Series voor Stienes Longin, maar in het voorprogramma wordt ook een 3-uursrace voor het Belcar Endurance Championship afgewerkt. Daar gaat Stienes samen met vader Bert en Christoff Corten aan de slag. Een druk weekend dus, maar voor de familie Longin wordt het ook een lastig weekend.

“We gaan er alles aan doen om de bloemen te pakken”,  stelt een vastberaden, doch ingetogen Bert Longin. De motivatie voor deze uitspraak is in Belcar-middens voldoende gekend. Begin deze week verloor Bert zijn vader, en Stienes zijn grootvader.

“Mijn pa was altijd geïnteresseerd in onze races”, legt Longin sr. uit. Om er dan met de glimlach aan toe te voegen: “Op maandag stelde hij altijd dezelfde vraag: ‘En, gewonnen?’ En als dat niet het geval was, mocht ik uitleggen waarom.”

De familie Longin krijgt zowel op zaterdag als zondag de gelegenheid om voor een mooi eerbetoon te zorgen. In beide kampioenschappen zullen de teams – Krafft Racing in de Belcar en PK Carsport in de NWES – er alles aan doen om dat te bewerkstelligen. Zaterdagnamiddag (14u25) werkt Stienes zijn eerste van tweede races in de EuroNASCAR Pro-categorie af. Op zondag staat om 13 uur de Belcar-race over 180 minuten op het programma, om 16u20 onmiddellijk gevolgd door de tweede EuroNASCAR Pro-race.